Vål'enga til Bjørvika

Vålerenga vil bygge ny fotballstadion til 350 millioner kroner i Bjørvika. - Penger er ikke problemet. Det står på besluttsomheten hos politikerne, sier styreformann Morten Grødahl i Vålerenga Fotball ASA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Bislett forfaller, har styrene i Vålerenga Fotball og Vålerenga Fotball ASA interne dialoger om hvor klubben ønsker å spille fotballkampene sine i framtida. Morten Grødahl er sterk tilhenger av Bjørvika.

- På Bislett får vi ikke det vi betaler for. Vi kan ikke fortsette

med en eier (Oslo kommune) som er så fantasiløs og skjødesløs med kundeforholdet. Vi betaler for at bølgebryterne på Store Stå skal holde, og at telleapparatene skal virke.

- Det gjør de ikke nå, slik at vi må telle opp pengene før vi kan si hvor mange tilskuere det er på hjemmekampene, sier Morten Grødahl.

Stat og kommune

For at Bjørvika-prosjektet skal kunne realiseres, er det en forutsetning at både stat og kommune er med på laget.

- En fotballstadion sammen med andre kulturbygg vil gjøre Bjørvika mye mer attraktiv, enn om operaen blir lagt dit. Etter mitt syn, er operasaken blitt en plasseringsdebatt - ikke en byutviklingsdebatt som hadde vært det naturlige. - Finansieringen av fotballstadion vil ikke være noe problem. Dette vil være en investering som folk vil finne det attraktivt å være med på, sier Morten Grødahl.

Vålerengas visjon er å ha full kontroll over det framtidige stadionanlegget.

- Aksjeselskapet vil eie fotballstadion, sammen med endel andre. I tillegg til selve stadion, ser vi for oss næringsbygg, boliger og andre idrettsaktiviteter i et eget miljø.

- Så snart vi er sikre på at innendørshallen blir en realitet, vil stadionplanene ha høy prioritet, sier Morten Grødahl i Vålerenga Fotball ASA.

Som Molde

Stadionplanene har med jevne mellomrom blitt luftet på styrerommet i Vålerenga. Anders Krystad, daglig leder i klubben, håper Enga nå skal få en fotballarena hele byen kan være stolte av.

- Vi har vært og sett på forskjellige stadioner, både i Molde, Brøndby og Chelsea. Vålerengas håp er å få en egen fotballstadion, ikke et kombinert friidretts- og fotballanlegg som Bislett er i dag, sier Krystad.

Den nye stadion skal ha både sitte- og ståplasser (til Klanen), naturgras og varmekabler.

- I tilknytning ser jeg for meg både forretninger, hoteller og puber, sier Anders Krystad.

Så får tida vise om det blir stemmen til Solveig Kringlebotn eller Klanen som vil runge utover indre Oslofjord.

SVOOOOSJ: Fotballen og Vålerenga vil til Bjørvika. Operaen må flyttes til en annen bane: Vestbanen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer