Vålerenga anker Kjartansson-utvisningen

- Har ikke utført den handlingen dommeren beskriver.

(Dagbladet): Vidar Ørn Kjartansson scoret sitt 19. seriemål for sesongen, før han ble utvist i 2-2-kampen mot Sarpsborg 08 i helga

Raskt etter kampen kom det klart fram at Vålerenga hadde til intensjon å anke inn det røde kortet, og nå har de gjort nettopp det.

- Ikke spark I en pressemelding på sine egne nettsider skriver klubben at bakgrunnen er at dommer Tom Harald Hagen ga rødt kort på grunn av et spark med kneet.

«Videobildene fra kampen viser at det ikke var noe spark med et kne. Følgelig har ikke Vidar Ørn Kjartansson utført den handlingen slik dommeren beskriver.» heter det fra Vålerengas side. 

Oslo-klubben henviser til NFFs reaksjonsreglement § 4-26 (1), hvor det heter at en utvist spiller som ønsker å gi sin forklaring, må uoppfordret sende denne per e-post til disiplinærutvalget innen 24 timer etter kampens slutt. Gjøres ikke dette, kan disiplinærutvalget fatte beslutning på grunnlag av dommerens rapport alene.

Vålerenga sendte sin klage i går. 

Oppgitte Etter kampen var Kjartansson naturligvis svært skuffet. 

- Jeg har vært i en sånn situasjon mange ganger, og det er ikke rødt kort. Da hadde det blitt to-tre utvisninger i hver eneste kamp. Jeg dyttet ham, og det var selvsagt unødvendig av meg, men du kan ikke gi rødt kort for det, sier Kjartansson til Dagbladet

Trener Kjetil Rekdal la til:

- Hagen tror at Vidar sparker ham, men det gjør han ikke. Det er maks gult kort til begge to. Det bør bli gjort om. Det er feilaktig rødt kort og da skal ikke spilleren straffes for det, sier Rekdal til Dagbladet.