Vålerenga anker poengstraff

Vålerenga anker avgjørelsen om å trekke klubben tre poeng for ureglementert bruk av Freddy Dos Santos og Pa Modou-Kah. - Dette føles som overlagt drap, sier VIF-leder Elin Horn.

I dag kom den siste dommen mot Vålerengas bruk av uregistrerte spillere. Oslo-klubbben har brukt Dos Santos og Modou-Kah mens de sto NFF-registrert som henholdsvis Molde- og Manchester United-spillere. Årsak: Vålerenga hadde ikke sendt inn B-skjemaene.

Straff: Tre poeng trekk og 100 000 kroner i bot.

- Jeg er sjokkert, dette er en utrolig tøff straff, sier eliteleder Hansen til Dagbladet.no noen minutter etter at han sjøl var orientert om dommen.

Kl. 12 i dag møttes Vålerengas elitestyre for å diskutere straffen fra Norges Fotballforbund.

Konklusjonen var klar ettet møtet:

- Vi skal anke, vi synes dommen er alt for streng, sier Horn til Dagbladet.no.

Vålerenga vil sende anken til NFF seinest mandag, da fristen går ut.

- Akkurat nå føles straffen som overlagt drap. Dette er det maksimale vi kunne fått, sier Horn.

Hun irettesetter både eliteleder Hansen og trener Rekdal, som i formiddag ikke trodde forbundet hadde regelverk til å straffe klubben med poengtrekk.

- Hansen og Rekdal har tatt feil, men vi synes forbundet har straffet for hardt. Administrativt rot skal ikke påvirke fotballspillerne. Derfor anker vi, sier Horn.

Vålerengas eliteleder Hansen antyder at NFF har en egen agenda når de trekker klubben poeng.

- Bruk av uregistrerte spillere skjer i hele Norge, det vet både vi og forbundet. Her prøver de å statuere et eksempel på oss, sier Hansen.

Hvis Vålerenga får avslag på anken ser Hansen sort på framtida.

- Hvis de tre poengene betyr at vi ikke kommer opp i Tippeligaen er det katastrofalt. Ikke bare for oss, men for hele Fotball-Norge, sier Hansen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var også opprørt etter dommen.

- Nå blir det atskillig vanskeligere å rykke opp. Men selv om dommen står har jeg fortsatt tro på at vi skal klare det, sier Rekdal til Dagbladet.no.

  • Tidligere i sesongen fikk Vålerenga en saftig bot da keeper Steinar Sørlie ble brukt mens han fortsatt var registrert som Byåsen-keeper.
<B>POENGTREKK:</B> Her trener Pa Modou-Kah fullt lovlig med landslaget. I Vålerenga var både han og Freddy Dos Santos ikke spilleberettigede.