Vålerenga anker poengtap

Vålerenga anker poengstraff og en saftig bot fra Norges Fotballforbund (NFF) for å ha brukt tre ikke-registrerte spillere i kamp.

I går mistet Vålerenga tre poeng og fikk en bot på 100.000 kroner for å ha brukt tre spillere ulovlig. Spillerne Steinar Sørlige, Pa Modou Kah og Freddy dos Santos spilte kamper for klubben mens de var registrert hos andre klubber. I dag sendte Vålerenga inn en anke til NFF.

Klubben påpeker at forholdet skyldes en administrativ forglemmelse og ikke et bevisst forsøk på å skaffe seg sportslige fordeler. De peker på at samtlige økonomiske forhold vedrørende overgangene var i orden, og at det ikke var noen tvil hos motstanderne om at de aktuelle spillerne faktisk spilte for Vålerenga.

Administrasjonen i klubben glemte rett og slett å sende inn et såkalt b-skjema som bekrefter at overgangen er i orden, og at spilleren skal registreres i ny klubb.

Klubben mener straffen er for hard, og at den «fremstår som unødvendig streng og langt på vei urimelig fordi den sportslige straffen rammer uskyldige tredjeparter som spillere og supportere på en utilbørlig hard måte. Boten er satt til det høyeste mulige nivå, mens poengtapet er satt kun ett poeng under maksimumsgrensen. På bakgrunn av at forseelsen ikke var bevisst fra Vålerengas side stiller vi derfor spørsmål om hvilken del av strafferammen som nå gjenstår for forsettlige overtredelser av reglementet», skriver Vålerenga i anken.

Saken avgjøres av forbundets ankeutvalg.

Les hele anken her.