Ishockey:

Vålerenga åpnet med sterk seier over Storhamar

Vant 2-1 etter forlengning.

MATCVINNER: Vålerengas Filip Gunnarsson fikk to muligheter og satte den siste etter at det var gått 28 sekunder av forlengningen. Her fra en tidligere anledning. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MATCVINNER: Vålerengas Filip Gunnarsson fikk to muligheter og satte den siste etter at det var gått 28 sekunder av forlengningen. Her fra en tidligere anledning. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stjernen og Vålerenga åpnet med hver sin sterke borteseier da eliteserien i ishockey hadde seriepremiere lørdag. Stjernen slo Sparta 3-2, mens Vålerenga slo Storhamar 2-1 etter forlengning.

I Hamar var det stinn brakke og høy temperatur fra første dropp. Ingen av lagene klarte å score før VIF-nykommeren Colin Spaberg Olsen fant nettmaskene i midtperioden.

Storhamar var gode i 1. periode, men en opplagt Steffen Søberg i Vålerenga-målet var i godlune og tok det som kom.

I midtperioden gikk luften litt ut av Storhamar-ballongen, og det klarte Roy Johansens gutter å utnytte. Det forløsende målet kom etter at Vålerenga hadde ridd av en fem minutters utvisning etter at Fredrik Csisar hadde fått matchstraff for usportslig opptreden.

Tidlig avgjørelse i sudden death

Hjemmelaget øynet derimot nytt håp da Joakim Jensen utlignet i tredje periode, men det holdt bare til å ta kampen til «sudden death». Avgjørelsen kom da også plutselig.

Storhamar nykommer, superveteranen Peteri Nummelin feilet med en pasning og Filip Gunnarsson snappet pucken. Han fikk to muligheter og satte den siste etter at det var gått 28 sekunder av forlengningen.

Stjernen snudde

Stjernen kom under med to mål mot erkerivalen Sparta i serieåpningen, men de røde fra Fredrikstad snudde kampen til sin fordel i siste periode.

Kalle Ekelund sto for 1. periodens eneste scoring da sendte Sparta i ledelsen. Niklas Roest økte til 2-0 midtveis i 2. periode før Viktor Backman reduserte for Stjernen.

Backmans scoring tidlig i 3. periode gjort at lagene var like langt. Didrik Tollefsen ble matchvinner med sin scoring snaue drøye 14 minutter før slutt. Det ble ikke flere mål i Sparta Amfi.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer