Vålerenga avgjorde fire sekunder før slutt

Matchvinneren trodde det var igjen fire minutter.

NY FINALE MANDAG:  Vålerenga vant hjemmekampen de måtte vinne. Dermed blir det en ny finale mandag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY FINALE MANDAG: Vålerenga vant hjemmekampen de måtte vinne. Dermed blir det en ny finale mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga - Stavanger Oilers 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), 2-3 i kamper.

(Dagbladet): Fire sekunder før slutt satte Sondre Olden inn den avgjørende scoringen som sikrer en ny finalekamp mandag.

Olden som ble Vålerengas poengkonge i grunnspillet, avgjorde med sin første scoring i finaleserien.

- Jeg trodde det var igjen fire minutter. Det var først da jeg kom på benken at jeg innså at det bare var fire sekunder igjen, sier Sondre Olden til Dagbladet.

Oilers kunne med seier juble for sin tredje strake kongepokal.

- Ingen andre enn Vålerenga skal løfte «bøtter» på Jordal. Her hjemme skal vi vinne. Blir det en kamp sju her, garanterer jeg seier, sier en offensiv Olden.

Vålerenga gikk vel vitende utpå Jordal-isen om at dette ble sesongens siste kamp ved tap.

Vålerenga-spillerne trampet på fra første sekund, og Oilers havnet noe på etterskudd. Det ga Vålerenga to tidlige muligheter i overtall. Men spillet med med èn mann mer på isen satt ikke for Vålerenga.

Men alle gode ting er tre.

Da Petter Røste Fossen kjørte ned Alexander Bonsaksen fikk VIF muligheten i overtall for tredje gang.

Med 2.22 igjen av perioden datt pucken ned foran vertenes poengkonge Tobias Lindström. Han satte pucken sikkert opp i nettaket bak en utspilt Ruben Smith i Oilers-målet. Morten Ask og Mathias Trygg noterte seg for målgivende pasninger.

Ampert Det ble ampert mot slutten av perioden, og den stemingen tok lagene med seg inn i den neste.

Fem minutter ut i periode to taklet Filip Gunnarsson Stavangers Stian Høygård knallhardt. Sistnevnte ble liggende, før han vandret inn i garderoben. Dermed måtte Gunnarsson også vandre i garderoben med matchstraff.

Med fem minutter i overtall lå det en utliging i luften, men den gang ei. I steden fikk Christian Dahl Andersen en tominutter. Og i spill fire mot fire dro Oilers på seg en tominutters lagstraff.

Men de fem minuttene forble målløse. Men Oilers viste med fem minutter igjen av perioden at også de er habile i overtall.

Og som for Vålerenga, var det Oilers´ poengkonge som sto for scoringen. Dan Kissel fikk nok tid og rom til å sørge for utligningen. Da eksploderte bortesvingen på Jordal, sammen med Oilers-eier Tore Christiansen på VIP-tribunen.

Spenningen levde for fullt inn i den tredje perioden. Ikke bare så sto det likt på måltavla, begge lag hadde også fyrt av 24 skudd på mål.

Matchvinner Olden
Den tredje perioden åpnet noe rolig. De store sjansene uteble i periodens ti første minutter. Dommerne holdt også fløytene i ro, og i spill fem mot fem var det ingen som klarte å bryte igjennom motstanderens mur.

Oilers var farlige frempå ved noen kontringer. Men forsøkene ble stoppet av Steffen Søberg i Vålerenga-buret.

For det skulle bli en sen avgjørelse på Jordal. I kampens siste sekunder fikk Sondre Olden fritt spillerom. Og 22-åringen limte pucken i krysset med fire sekunder igjen av kampen.

Med det sikret han en sjette finalekamp i Stavanger mandag. Der har Oilers en ny matchball.

MATCHVINNER:  Sondre Olden avgjorde med fire sekunder igjen av full tid. Her prøver Stavangers Dan Kissel å stoppe Oslo-gutten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MATCHVINNER: Sondre Olden avgjorde med fire sekunder igjen av full tid. Her prøver Stavangers Dan Kissel å stoppe Oslo-gutten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer