Vålerenga-avklaring i kveld

Bråket i Vålerenga kan trolig få en avklaring i kveld. Valgkomiteens leder Stein B. Morisse har drevet utstrakt møtevirksomhet i løpet av dagen, og har lovet fram en pressemelding klokka 19 i kveld.

Leder i Vålerengas valgkomitee Stein B. Morisse har drevet utstrakt møtevirksomhet i hele dag.

- Jeg kan ikke si noe om innholdet i det vi kommer med. Dere får vente å se, sier Morisse til Dagbladet.no.

Men etter det Dagbladet erfarer vil Morisse legge fram et nytt forslag til elitestyre som vil bestå av de opprinnelige fire personene VIF-investorene opprinnelig hadde godkjent.

Krever avgang

I tillegg til investorene representert ved Tor Olav Trøim/John Fredriksen, Øystein Stray Spetalen/Ola Mæle, består det opprinnelige elitestyret av Rune Hansen og Dag Olafsson.

- Det forandrer ingenting at valgkomiteen snur og foreslår det opprinnelige styret. Jeg er ikke tilbake i Vålerenga før det sittende klubbstyret trekker seg, sier Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.

Men det trenger han neppe å bekymre seg over. Alt tyder på at det hardt kritiserte VIF-styret nå vurderer å trekke seg etter knallhard kritikk fra både Klanen, aldermannsligaen, og andre sentrale skikkelser i VIF-miljøet.

Møter i kveld

Styremedlem Lasse Eriksen var den direkte årsaken til at investorene trakk seg ut rett før det ekstraordinære styremøtet tirsdag kveld. Spetalen og Co ville ikke godta at valgkomiteen innstilte Eriksen som formannskandidat, etter at de først hadde lansert et annet styre. Eriksen bekrefter at han vurderer sin posisjon i klubben.

- Jeg skal på et møte senere i kveld. Deretter vil jeg offentliggjøre hva jeg kommer til å gjøre. Men jeg snakker kun for meg selv. Jeg vet ingenting om at hele styret har vurdert å trekke seg, sier Eriksen til Dagbladet.

- Men det ligger oppe i dagen at iallfall du er ferdig i Vålerenga-styret?

- Det er din tolkning. Jeg sier ingeting offentlig før i kveld.