Vålerenga avslutter samarbeidet med omstridt energiplasterprodusent

- Det er for oss storm i et vannglass.

AVSLUTTER SAMARBEIDET: Vålerenga avslutter samarbeidet med energiplasterprodusenten Lifewave. Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix / Lifewave.com
AVSLUTTER SAMARBEIDET: Vålerenga avslutter samarbeidet med energiplasterprodusenten Lifewave. Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix / Lifewave.comVis mer

(Dagbladet): Forrige torsdag publiserte Vålerenga en pressemelding på sine nettsider der de annonserte at de har inngått et samarbeid med den kontroversielle energiplasterprodusenten Lifewave.

På sine hjemmesider presiserer klubben at de ønsket å prøve plasteret en periode, men har nå valgt å avslutte samarbeidet. De presiserer også at samarbeidet ikke er kommersielt.

«I ettertid viser det seg at både forbrukerombudet og legemiddelverket har krasse motforestillinger til dette produktet, og da har Vålerenga Fotball valgt å avslutte samarbeidet med Lifewave,» skriver klubben.

- Vi har ikke mer å si. Dette er for oss storm i et vannglass. Vi har avsluttet dette prøveprosjektet, skriver daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes, i en tekstmelding til Dagbladet.

Skeptisk Tirsdag skrev Dagsavisen at Legemiddelverket ikke klarer å finne ut hva plastrene egentlig inneholder. Legemiddelverket vurderer nå om de skal sende ut varsel for ulovlig markedsføring til selskapet bak plastrene, mens Forbrukerombudet sier til samme avis at markedsføringen som også står på Vålerengas offisielle nettsider umulig kan være lovlig.

- Det vil overraske meg om dette er greit. Jeg vil vise til den berømte setningen: Hvis noe ser ut til å være for godt til å være sant, så er det mest sannsynlig det. Når noen framsetter denne type påstander, må det foreligge dokumentasjon som noen kan etterprøve, sier forbrukerombud Gry Nergård til Dagsavisen.

Vålerenga har brukt plastrene i rundt to måneder allerede, og flere av spillerne påstår de har merket god eller veldig god effekt av det, fortalte medisinsk koordinator i Vålerenga, Eirik Bjærk, til Dagbladet i går.

- Det er jo kun subjektive tilbakemeldinger spillerne gir til meg, men jeg er villig til å prøve ting så lenge det er lovlig. Og det er det. Dette er ingen gråsone, sa Bjærk.

Bare tull? I pressemeldingen VIF la ut forrige torsdag, får Christer Lund i Lifewave komme med en rekke oppsiktsvekkende påstander, som for eksempel at de tilbyr «en banebrytende ernæringslinje som gir resultater de fleste merker i løpet av minutter».

Østlands-Posten har tidligere skrevet om plastrene, der flere tunge helseaktører avfeier dem som bare tull, og også omtalt omsetningsmetodene som i beste fall er på grensen av lovverket.