Vålerenga best i by\'n

Slo Lyn igjen. - Betyr ingenting, mener Henning Berg.

(Dagbladet.no): I serien har ikke Vålerenga slått Lyn siden 1981. Men derbyspøkelset ekisterer tydeligvis ikke i treningskampene - der Vålerenga har slått byrivalene to ganger på litt over en måned.

I dag, en måned før serien sparkes i gang, vant VIF 3-1 på Kadettangen i en kamp som ble spilt over 3 x 30 minutter.

Rune Lange, Jan Derek Sørensen og André Muri scoret målene for VIF, mens Ezekiel Bala nettet for Lyn.

- Dette var en bra gjennomgang og en god trening. Resultat betyr ingenting i en treningskamp, og jeg er glad for å ha spillere som Sokolowski og Brink tilbake i aksjon, sier Lyn-trener Henning Berg til klubbens hjemmeside.

VIF-trener Petter Myhre er forbausende ydmyk til å ha slått Lyn to ganger på rad - trolig fordi han fortsatt ser mye å rette på foran seriestart.

- Vi er veldig svake når vi er svake, bunnivået vårt er for lavt. De gangene vi er ute og kjøre må vi være smartere. Det kjennetegner denne vinteren, sier han til VIF TV.

At det statistisk sett blir tap når lagene møtes igjen i serien bekymrer han seg fint lite for.

- Hva som har skjedd tidligere bryr jeg meg ikke om. Jeg forholder meg til 2007, og der har vi møtt dem to ganger og vunnet begge, sier han.

 VIF BEST I BY\'N: Men som kjent deles det ikke ut poeng i treningskampene. Her forserer Jan Derek Sørensen to Lyn-spillere i den første av vinteres to kamper mellom lagene. Foto: SCANPIX
VIF BEST I BY\'N: Men som kjent deles det ikke ut poeng i treningskampene. Her forserer Jan Derek Sørensen to Lyn-spillere i den første av vinteres to kamper mellom lagene. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>IKKE SKUFFET:</B> Henning Berg gleder seg over å ha spillere tilbake fra skade, og mener kampen mot VIF var jevn.