«Vålerenga bestukket for å vinne»

Vålerenga Ishockey er bestukket med 50000 kroner for å slå sveitsiske Zug i kveld. Det påstår i alle fall en sveitsisk avis. - Det er selvfølgelig bare løgn, sier sportslig leder Håkan Södergren.

Vanligvis blir idrettsfolk bestukket for å tape med vilje. Men i europaligaen i ishockey er det motsatt, ifølge en sveitsisk avis. Bakgrunnen er som følger: For to uker siden tapte Vålerenga mot østerrikske Feldkirch, og mistet muligheten til kvartfinaleplass. Kveldens kamp mot Zug er dermed uten betydning for Oslo-laget.

Men for Zug er det alvor. De kniver nemlig med Feldkirch om den siste ledige kvartfinalen i gruppe C. Den får Feldkirch hvis de tar poeng borte mot Dinamo Moskva i kveld, samtidig som Zug taper poeng på Jordal Amfi.

Og for to uker siden tikket det inn en faks til Vålerenga. Den var fra Det internasjonale ishockeyforbundet (IHF), som var bekymret over en artikkel i en sveitsisk avis. Der sto det nemlig at Feldkirch hadde bestukket Vålerenga med 10000 sveitserfranc (ca. 50000 kroner) for å slå Zug i siste runde.

- Dette er bare oppspinn. Vi har naturligvis ikke fått en slik henvendelse fra Feldkirch. Vi går på isen for å vinne - helt gratis, forsikrer Håkan Södergren overfor Dagbladet.