Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga ble ydmyket av sin egen spiller

Mos Abdellaoue scoret to da Tromsø kjørte over Oslo-klubben.

VIKTIG LEIEOBJEKT: Mostafa Abdellaoue ble tomålsscorer mot sin egentlige arbeidsgiver i kampen mellom Tromsø og Vålerenga i kveld.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
VIKTIG LEIEOBJEKT: Mostafa Abdellaoue ble tomålsscorer mot sin egentlige arbeidsgiver i kampen mellom Tromsø og Vålerenga i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tromsø - Vålerenga 4-1.

Det var ikke engang spilt 30 sekunder da Vålerenga tok ledelsen mot Tromsø på Alfheim i kveld, men drømmestarten skulle ikke vare lenge for Oslo-gutta i nord.

For velspillende TIL snudde kampen allerede før pause, og da Mostafa Abdellaoue satte inn to scoringer etter pause, var et skadeskutt Vålerenga fraløpt for lengst.

Mos avbrøt sin egen jubel etter det første målet, og husket helt å ikke juble etter sitt andre. Likevel viste spissen igjen at han neppe kommer til å bli tilbudt andre jobber enn spissjobben i Vålerenga, når leiekontrakten med Tromsø går ut etter denne sesongen.

- Vi spilte en veldig god kamp og vant fullt fortjent. Jeg må innrømme at hånden gikk litt fort opp etter 3-1-scoringen, men jeg måtte bite feiringen i meg. Jeg valgte å ikke juble av respekt for Vålerenga og «Klanen», sier Mos til NTB.

Spissen mener at han er blitt en bedre fotballspiller etter å ha fått mye tillit i Tromsø.

Det gjør Vålerenga-trener Martin Andresen også, som roser spissen og innrømmer at han gjerne skulle hatt Mos på sitt lag i dag.

- I starten av sesongen vurderte vi Mos som et tredjevalg. Men slik både han og vår skadesituasjon har utviklet seg, hadde han vært et førstevalg i dag. Utviklingen til Mos har vært perfekt, men i dag skulle vi gjerne hatt ham selv. Og det er flott at han viser respekt ved å ikke feire, sier Andresen.

- Jeg syns Tromsø var veldig gode. De var bedre enn oss, og fortjente å vinne. De vinner stort sett det meste av andreballer, og er bedre i de farlige sonene, sier Martin Andresen til TV 2.

Halvminuttet
Men det var altså VIF som jublet først, i møte nummer to på en uke mellom disse to lagene.

Luton Shelton slo et presist innlegg fra venstre, og Klanen-favoritt Bojan Zajic viste ingen nåde med et vakkert hodestøt inne i feltet.

Ledelsen skulle ikke Martin Andresens menn beholde lenge. Et kvarter var spilt da Steffen Nystrøm gjorde seg deilig for hjemmepublikummet på Alfheim.

Mostafa Abdellaoue fant løpet hans med en helt riktig pasning på tvers, og på tross av en nesten-snubling fikk Nystrøm både stokket beina, lagt ballen til rette, og løftet den over Lars Hirschfeld. Pent gjort.

LO BARE FØRST: Det så lovende ut for Vålerenga da Bojan Zajic scoret etter 30 sekunder, men Tromsø slo knallhardt tilbake i eliteseriekampen på Alfheim Stadion i kveld.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
LO BARE FØRST: Det så lovende ut for Vålerenga da Bojan Zajic scoret etter 30 sekunder, men Tromsø slo knallhardt tilbake i eliteseriekampen på Alfheim Stadion i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Magnus Andersen sørget for fullført snuoperasjon åtte minutter senere.

Morten Berre mistet fotfestet da han skulle markere Andersen på en corner, og helt fritt kunne TILs 25-åring styre inn 2-1 med hodet.

VIF hadde mistet initiativet, og tok det aldri tilbake igjen, selv om mye kunne vært annerledes om Yssouf Konés brasseprestasjon hadde truffet nettet framfor tverrliggeren like før pause.

I stedet sørget en av deres egne for å forsure kvelden fire minutter etter hvilen.

Dobbel Mos
Mos Abdellaoue luktet Karas kjappe frispark da Vålerenga-forsvaret sov, fikk mer enn nok plass til å sikte mens stikkeren rullet mot ham, og plasserte enkelt inn 3-1.

Da Tromsø kontret inn 4-1 etter 68 minutter var gjestene grundig slått.

Steffen Nystrøm satte i gang mønsterangrepet, Thomas Drage dyttet ballen ut til Magnus Andersen til høyre, og Andersens vakre innlegg fant en helt umarkert Mos inne i sekstenmeteren.

Abdellaoue tok seg av muligheten like kynisk som han hadde gjort til 3-1, og sørget for at enda flere Vålerenga-supportere lurer på hvorfor denne mannen ikke spiller i blått denne sesongen.

Det gjør han etter all sannsynlighet neste år.

Tromsøs revansj for tapet på Ullevaal gjør at de holder følge med høytflyvende Molde i toppen av Tippeligaen.

Vålerenga på sin side må erkjenne et elleve poengs gap mellom seg og Ole Gunnar Solskjærs gjeng.