- Vålerenga blir i tippeligaen

- Vi blir ikke seriemestrer, men er heller ikke noe nedrykkslag, sier Kjetil Rekdal etter en god, defensiv gjennomkjøring og 0-0 mot Odd.

Foran neste søndags seriepremiere skal Vålerenga-spillerne terpe på avslutninger under treningsleiren i Sverige.

- Vi var gode bakover i går, men lyktes ikke framme i angrep. I seriestarten mot Tromsø satser vi på å få til begge deler. Ullevaal Stadion passer Vålerengas spillestil utmerket, langt bedre enn Bislett. Da satser vi på kjappe angrep, mye spill langs bakken og scoringer, sier Kjetil Rekdal.

Snart alvor

I går glimret både storspillet og de feite målsjansene med sitt fravær.

- Det positive var at vi ikke ga bort målsjanser. I stedet for stor fotball, ble det mest kjemping. Selv var jeg bedre fornøyd med debutkampen min i Vålerenga-drakta enn matchen i går. Akkurat det tar jeg ikke tungt. Jeg vet hva som kreves, og regner med langt bedre takter både for egen og lagets del når alvoret starter om ei uke, sier Kjetil Rekdal.

Bånnlag?

Mens skeptikerne tipper Vålerenga langt ned mot bunnen av tabellen, har Rekdal tro på en femte- eller sjetteplass. Trener Tom Nordlie synes det er greit at forventningene ikke står i taket, og er innstilt på at laget kommer til å være ustabilt i tida framover.

- I går var det ingen som spilte spesielt bra. Kjetil (Rekdal) gjorde en kjempekamp sist, men var på det jevne i går. Selv om han ikke lyktes selv, greide han å gjøre spillerne rundt seg gode, sier Tom Nordlie.

Gult kort

At tempoet ikke er forcen, viste Rekdal da han fikk gult kort i første omgang etter å ha holdt igjen Odd-spilleren Christian Flindt Bjerg i trøya.

- Kortet var greit og slikt som skjer, sier Rekdal til Dagbladet.

Også fire andre spillere pådro seg gult kort: Pasqal Simpson, Jon Eirik Ødegaard (Vålerenga) og Erik Pedersen og Sami Mahlio (Odd).

FORNØYD: Kjetil Rekdal synes å være tilfreds i sin nye rolle i Vålerenga.