MÅ PUNGE UT: Vålerenga er ilagt bot etter at en tilskuer kastet stein på Sarpsborgs keeper. Her diskuteres det på sidelinja, dommer Kristoffer Hagenes holder den aktuelle steinen i hånda.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MÅ PUNGE UT: Vålerenga er ilagt bot etter at en tilskuer kastet stein på Sarpsborgs keeper. Her diskuteres det på sidelinja, dommer Kristoffer Hagenes holder den aktuelle steinen i hånda. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017

Vålerenga bøtelagt etter steinkasting

Vålerenga har fått 25.000 kroner i bot etter at en VIF-supporter kastet stein på Sarpsborg 08s keeper under en eliteseriekamp 21. mai.

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding mandag.

Den spesielle episoden oppsto mot slutten av første omgang.

I kjølvannet av at Anders Trondsen satte inn hjemmelagets siste scoring i 2-0-seieren på et strålende langskudd, skal en stein ha blitt kastet fra tribunen med Vålerenga-fans.

Over høyttaleranlegget på Sarpsborg stadion ble det raskt opplyst at kasting av gjenstander kan medføre bortvisning fra arenaen.

-Jeg gikk ned og skulle ta drikke. I det jeg snur meg, blir jeg pepret med stein. En av litt størrelse traff meg i kneet. Jeg tåler mye verbalt og mye dritt, men skal jeg stå i målet og være urolig for å bli truffet av stein, er det litt over streken. Derfor måtte jeg si ifra, sa Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen til NTB etter kampslutt.

Spillet ble stoppet i flere minutter etter steinkastingen.

(NTB)