MØTER TIDLIGERE LAGKAMERATER:  Harmeet Singh var i Vålerenga fra 2003 til 2012. I dag spiller han for Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MØTER TIDLIGERE LAGKAMERATER: Harmeet Singh var i Vålerenga fra 2003 til 2012. I dag spiller han for Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Vålerenga brukte ti år på Harmeet Singh. Alt han la igjen var en brukt shorts

Får iskald mottakelse av Klanen i kveld.

(Dagbladet): Klokka 19.00 i kveld starter Tippeligaen med det mange vil karakterisere som en storkamp:

Molde - Vålerenga.

For midtbanespiller Harmeet Singh (23) blir kampen helt spesiell. Singh spilte i Vålerenga fra 2003 til 2012. Så dro han til nederlandske Feyenoord, før han kom til Molde i februar.

Avskjeden i Vålerenga var av den bitre sorten. Singh nektet å skrive under på ny kontrakt, slik at moderklubben bare fikk knapper og glansbilder for ham. Eller som Klanens talsmann, Christian Kjellsen, sier til Dagbladet:

- Det var en veldig dårlig deal. Vålerenga brukte ti år på Harmeet Singh. Alt han la igjen var kroner 2,50 og en brukt shorts.

Mulig trøbbelmaker Klanen er nå på vei til Molde i to busser.

MED FLAGGET PÅ BRYSTET:  Harmeet Singh var med det norske landslaget til Abu Dhabi i vinter. Her i treningskampen mot Moldova, som endte med 2-1 til Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Harmeet Singh var med det norske landslaget til Abu Dhabi i vinter. Her i treningskampen mot Moldova, som endte med 2-1 til Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det blir en klar borteseier. 0-4! tipper Kjellsen.

Men spørsmålet er hvilket trøbbel Harmeet Singh kan stelle i stand for gamleklubben. Han blir sett på som én av tre spillere som har kommet inn og forsterket Molde. De to andre er Björn Bergmann Sigurdarson og Mohamed Elyounoussi.

Daværende Vålerenga-trener Martin Andresen valgte å vrake Singh i flere kamper, så lenge han tydelig signaliserte at han ville bort.

- Jeg husker ham så vidt, sier Kjellsen sarkastisk når Dagbladet ringer ham på en av Klanen-bussene på vei til Molde.

Liten oppmerksomhet - Hvilke mottakelse kommer han til å få av Klanen?

- Han vil få liten oppmerksomhet. De som gir faen i oss, gir vi også faen i. Det var han som stakk, ikke vi. Vålerenga satset på ham fra han var 13 år. Da burde han vist en litt annen standard enn det han gjorde da han dro. Men vi har glemt ham for lenge siden.

LYKTES IKKE:  Harmeet Singh hadde ikke noe vellykket opphold i nederlandske Feyenoord. Nå er han tilbake i Tippeligaen. Fra venstre: Ruud Vormer, Omar Elabdellaoui, Harmeet Singh, Mitchel te Vrede, Daryl Janmaat, Lex Immers og John Goossens. Foto: NTB Scanpix
LYKTES IKKE: Harmeet Singh hadde ikke noe vellykket opphold i nederlandske Feyenoord. Nå er han tilbake i Tippeligaen. Fra venstre: Ruud Vormer, Omar Elabdellaoui, Harmeet Singh, Mitchel te Vrede, Daryl Janmaat, Lex Immers og John Goossens. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan ser du på kampen mot Molde?

- Det har aldri vært noe spesielt å møte dem, annet enn at det er langt å dra dit - og fryktelig kjedelig å dra tilbake hvis du har tapt. Men mars er alltid en fin måned. Vi henter bøtter i ishockey, og kan fortsatt bli seriemester og cupmester i fotball.

God vinter Vålerenga mønstrer et ungt mannskap på Aker Stadion. Dårlig økonomi har tvunget fram utskiftninger i stallen, men laget har gode resultater å vise til fra vinterens treningskamper.

- Vi gleder oss ekstremt til å komme i gang. Vi vet at vi møter en knalltøff motstander, og har ikke noe å tape, sier trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Hva tenker du om Harmeet Singh, som møter tidligere lagkamerater i Vålerenga?

- Det er totalt uinteressant. Han er en konkurrerende spiller på et annet lag, og vi konsenterer oss om vårt eget lag.

Fornøyd klubbdirektør - Vi er glade for å ønske Harmeet velkommen til Molde, sa Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen da overgangen var et faktum i februar.

- Han er en av landets mest lovende midtbanespillere, og representerer en forsterkning av vår spillerstall.

Så er spørsmålet om han får det ut mot gamleklubben Vålerenga i kveld.