Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vålerenga-casuals gikk til angrep på vanlige LSK-supportere

Vålerenga skjerper sikkerheten på VIP-området etter håndgemeng.

HÅNDGEMENG: Det oppsto håndgemeng mellom Vålerenga-sympatisører og LSK-supportere under gårsdagens kamp. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
HÅNDGEMENG: Det oppsto håndgemeng mellom Vålerenga-sympatisører og LSK-supportere under gårsdagens kamp. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det oppsto håndgemeng mellom en gruppe Vålerenga-supportere og Kanarifansen under gårsdagens kveldskamp i Tippeligaen.

Oppgjørene mellom Vålerenga og Lillestrøm regnes for å være høyrisikokamper og det er økt sikkerhet på kampene. En liten gruppe Vålerenga-supportere sto på VIP-området bak Kanarifansen, noe som førte til bråk mellom supportergruppene.

- Fire «casuals» hadde billetter på VIP-tribunen rett bak oss. Da dette klammeriet oppsto, hadde de presentert seg på sin måte - med provokativ og aggressiv oppførsel. De gikk så til angrep på helt vanlige Lillestrøm-supportere, sier Morten Galåsen, leder og talsperson for Kanarifansen.

Galåsen reagerer på at Vålerenga-supporterne fikk stå rett bak Kanarifansen og provosere.

- Vi har tenkt til å ta det opp med Vålerenga. Det er helt uakseptabelt av dem, både arrangements- og sikkerhetsmessig. De vet utmerket godt hvem som er i dette miljøet, sier Galåsen.

Etter treningskampen mellom Vålerenga og Lillestrøm i våres, ble Lillestrøm-supportere banket opp etter kampen.

- Det var casuals som angrep helt vanlige Lillestrøm-supportere. Vålerenga har et problem, og det virker ikke som de er villig til å ta tak i det. Det er vi skuffet over, sier Galåsen.

Vålerenga skjerper sikkerheten Pål Breen, adm. dir. i Vålerenga, sier at man raskt fikk ryddet opp i episoden.

- Det satt en gjeng med Vålerenga-sympatisørerer og sang i området bak Lillestrøm-supporterne. Da ble LSK-supporterne provosert, og det ble kastet opp mynter og flagg. Det ble tatt tak i veldig raskt, blant annet av Kanarifansens egne vakter. Politiet kom til stedet og flyttet dem over på andre tribunefelt, sier Breen.

- Vi vil samtidig beklage overfor den vanlige tilskuer som var i området og opplevde dette.

- Kanarifansen sier at de ble redde og at Vålerenga ikke tar casualsproblemet på alvor?

- Vi jobber aktivt hele veien for å hindre at uønskede episoder oppstår uansett hvilket miljø disse menneskene måtte komme fra. Det var 20 000 mennesker på Ullevaal i går på en høyrisikokamp og ingen ble innbragt av politiet.

Vålerenga kommer til å skjerpe kontrollen ytterligere på risikokamper etter gårsdagens episode.

- Vi kommer til å skjerpe sikkerheten på den tribuneseksjonen, for å hindre at sånne ting skjer igjen, sier Breen, som understreker at det har vært veldig få slike episoder på Ullevaal.

- RASKT RYDDET OPP: Vålerenga-sympatisørene ble flyttet til andre tribuner etter bråket. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
- RASKT RYDDET OPP: Vålerenga-sympatisørene ble flyttet til andre tribuner etter bråket. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media