VIST BORT: Politiet viste bort casuals som møtte opp på Grorud, der Lillestrøm spiller borte mot Grorud i cupen i kveld. Omkring 40 personer gikk mot Kanarifansen. Politet leter nå i området etter pøblene. Foto: Tore Ulrik Bratland
VIST BORT: Politiet viste bort casuals som møtte opp på Grorud, der Lillestrøm spiller borte mot Grorud i cupen i kveld. Omkring 40 personer gikk mot Kanarifansen. Politet leter nå i området etter pøblene. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

Vålerenga-casuals kom til Grorud for å slåss med LSK-supportere

Politiet måtte gripe inn.

GRORUD (Dagbladet): 30-40 casuals med Vålerenga-sympatier møtte opp på Grorud øst i Oslo, der Lillestrøm spiller bortekamp i 2. runde i cupen mot 2. divisjonslaget Grorud i kveld.

De gikk mot LSK-fansen, som er møtt opp i et antall på omkring 2-300 stykker.

Det oppsto et lite basketak, men ingen ble alvorlig skadd før en håndfull politifolk og sikkerhetsvakter fra Grorud klarte å stoppe dem.

Leter etter pøblene Vålerenga-sympatisørene ble vist vekk av politet.

En del LSK-supportere forlot også Grorud stadion etter episoden, og det ryktes at de kan komme til å møtes for å gjøre opp et annet sted. 

«Har vært tilløp til slagsmål i forbindelse med kampen. Flere som har løpt. Vi søker i området. Cirka 40 casuals som brått dukket opp. Gikk mot Kanarifansen. Vakter og politiet fikk avverget. Ingen skadet,» skriver Oslo-politiets operasjonssentral på Twitter.

Ønsket forskjellige kampdager Sikkerhetssjef Ronny Frilseth i LSK sier til Dagbladet at det var et sterkt ønske fra klubbene om at Vålerenga og Lillestrøm skulle spilt samme dag, for å unngå episoder som dette.

- Det er jo politiets intensjon at disse kampene ikke skal spilles på forskjellige dager. Vi visste ingenting på forhånd, men fryktet at noe som dette kunne skje, sier Frilseth.

Han beklager at slike episoder inntreffer i forbindelse med fotballkamper.

- Det er synd at de ødelegger for fotballen. De er ikke fotballinteresserte de som kom hit. Vi liker å kalle dem fotballpøbler. Det var noen av denm blant oss også, sier Frilseth.