Vålerenga dropper E-cup

- Blir for dyrt.

(Dagbladet.no): Vålerenga kommer ikke til å spille i Continentalcupen kommende sesong. Det ble bestemt etter en sportslig og økonomisk helhetsvurdering.

- Det koster så mye mer å delta enn vi får igjen for å ta oss videre. Etter en helhetsvurdering har vi valgt å takke nei til plassen, sier markedsdirektør Jan Tore Kjær til Dagbladet.no.

Han mener det fort kan koste 150 000 kroner å delta i en runde, mens gevinsten kan være så liten som 25 000.

- For pengene vi sparer, kan vi for eksempel få råd til en ny spiller, uten at det er noe vi har budsjettert med, sier Kjær.

- Flere enn NHL

Også sportslige hensyn ligger til grunn for avgjørelsen. Den norske sesongen blir potensielt lengre enn i fjor med best av sju kamper i både kvart- og semifinalen mot fem forrige sesong.

Det kan med andre ord bli 42 grunnseriekamper og 21 sluttspillkamper.

- Legg til 10 treningskamper samt at vi har mange spillere på det norske landslaget, som skal ut i både treningskamper og A-VM for Norge, og vi ender nesten opp med flere kamper enn i NHL. Da blir det vanskelig å legge europacup på toppen.

HJEMME BEST: Vålerenga satser på norsk suksess i år, og dropper europacupen. Fra venstre: Erik Linus Johansson, Morten Ask og Kenneth Larsen. Scanpix
HJEMME BEST: Vålerenga satser på norsk suksess i år, og dropper europacupen. Fra venstre: Erik Linus Johansson, Morten Ask og Kenneth Larsen. Scanpix Vis mer

- I tillegg krasjet bonushelger med europacup både i oktober og november, og vi kunne kommet i en situasjon med 19 kamper på 30 dager, forteller Kjær.

Snakker med Hallem

Vålerenga har for øyeblikket en stall uten utlendinger. Og stresser ikke med å forsterke.

- Vi satser på å få inn fire nye i stallen, men har god tid. Vi vil heller vente litt og få bedre spillere. Samtidig jobber vi med utenlandske spillere.

- Hvor nærme er Snorre Hallem (tidligere Storhamar, nå Nyköping) en overgang?

- Som tidligere. Vi snakker med Snorre, men det er ikke noe konkret.