Vålerenga er dårlige betalere

Kjetil Rekdals penger behøves. Et kredittinformasjonsbyrå sender nå ut en advarsel mot Vålerenga Fotball ASA.

Rekdal vil bli VIF-eier

Dagsavisen

skriver i dag at Dun & Bradstreet ber potensielle kreditorer holde seg langt unna VIF ASA. Selskapet ble stiftet i 1995, men får nå strykkarakter for sine mange uoppgjorte regninger.

25 betalingsanmerkninger har Vålerenga ASA fått registrert siden 19. november i fjor. De samlede inkassokravene har utgjort nærmere 400.000 kroner det siste året.

Per i dag er sju av inkassokravene betalt, ni krav er delvis oppgjort, mens ni fortsatt er ubetalte. De ubetalte kravene skal i øyeblikket utgjøre 320.000 kroner.

- Det er selvsagt sterkt å beklage at vi er kommet i en situasjon som dette. Vi har i de siste årene hatt en meget stram likviditet som har gjort at vi ikke har klart å betale alle regningene i tide, sier Per Egil Pedersen, administrerende direktør i Vålerenga ASA.

Dagsavisen skriver også at den kortsiktige gjelden i selskapet skal være på 51 millioner kroner, mens de siste regnskapstallene viser at egenkapitalen er på minus 43 millioner kroner. Det betyr at mye av driften skjer for kreditorenes regning.

(NTB)