Vålerenga er et stabilt bånnlag

NADDERUD (Dagbladet) Stabæk- Vålerenga 3- 0: Vålerengas midtstoppere Knut Henry Haraldsen og Fredrik Kjølner hadde ingen god dag i går. Ansiktsuttrykkene i garderoben etter kampen sier sitt.

- Fra nå av blir hver kamp en cupfinale, sukker Haraldsen.

Haraldsen trøster seg med at VIF er i ferd med å få god trening i å spille «skjebnekamper». Den hengslete midtstopperen nekter likevel å ta på seg skylda for tre enkle baklengsmål i går.

- Jeg mener det henger sammen med det som skjer framover på banen, sier han til Dagbladet.

Dårlig soneforsvar

Vålerengas nyansatte rådgiver, Even Pellerud, ser det annerledes.

- Vi sliter med å få til soneforsvaret. Haraldsen går foran i dag, men får ikke med seg resten av gutta, sier Pellerud til Dagbladet.

Ingen i Vålerenga kan bortforklare at de tre baklengsmålene i går kom etter dårlig forsvarsspill.

  • 0- 1: Haraldsen slipper Finstad enkelt forbi seg ved dørlinja. Foran mål står Belsvik helt alene og scorer sikkert.
  • 0- 2: Hai Ngoc Tran misser stygt. Martin Andresen får fritt leide på høyrekanten, slår til Belsvik som får nikke ballen i mål - nok en gang fullstendig umarkert.
  • 0- 3: Axel Kolle latterliggjør VIF-stopperne, finter dem vekk, og scorer enkelt.

- Vi mangler individuell defensiv dyktighet. Det er et mål for oss å få opp tempoet bak. Stabæk var på et nivå vi burde ha mulighet til å matche, sier en skuffet VIF-trener Knut Arild Løberg.

Tre lag

Bæringene er ydmyke nok til å innse at de fikk god hjelp av VIF-forsvaret.

- Jeg synes Thomas Finstad fikk vende lett opp med ansiktet mot mål. Det var god plass i bakrommet, sier tomålsscorer Petter Belsvik.

Banens beste Martin Andresen har også sine teorier om hva som er galt med Oslo-klubben.

- Dette er den første kampen jeg har spilt i eliteserien der det var tre lag på banen, Stabæk, Vålerenga, og Diallo, sier en lattermild Andresen til Dagbladet.