Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vålerenga er på konkursens rand

Krisemøter i dag: Usikkert om spillerne får lønn, ifølge kilder.

FULL ØKONOMISK KRISE: Kjetil Rekdal og Vålerenga er i ferd med å legge et trist jubileumsår bak seg - men den umiddelbare framtida ser også svært dyster ut. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FULL ØKONOMISK KRISE: Kjetil Rekdal og Vålerenga er i ferd med å legge et trist jubileumsår bak seg - men den umiddelbare framtida ser også svært dyster ut. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Vålerengas spillere tar juleferie i dag, i total uvisshet om hva framtida bringer. I dag ble det avholdt møter i tippeligaklubben, og den økonomiske situasjonen betegnes som «superdramatisk» av kilder Dagbladet har snakket med:

Det skal være usikkert om det i det hele tatt er penger til å betale lønn de resterende ukene av 2013.

- Kassa er tom Dagbladet får opplyst at Vålerenga styrer mot et underskudd på nær 20 millioner kroner inneværende år. Nå jobbes det intenst med å finne måter å spare penger på, for - som én kilde tett på prosessene sier:

- Kassa er tom. Vålerenga er på konkursens rand, og det som er sikkert, er at det ikke kan fortsette sånn som nå.

Dagbladet vet at en opprørt spillergruppe har sin interesseorganisasjon Niso med seg i den vanskelige situasjonen de nå er oppe i.

- Jeg kan bekrefte at vi er informert om situasjonen, og at vi har snakket med klubben og spillerne. Utover det er det best at klubben uttaler seg om saken, sier Niso-leder Joachim Walltin til Dagbladet.

Massive lønnsutgifter Da vi ba om en kommentar fra Kristofer Hæstad, som sitter i VIFs spillerutvalg, svarte han:

«Kommer pressemelding i morra.»

Nettopp Hæstads navn nevnes av mange når krisesituasjonen skal forklares. To tredjedeler av klubbens underskudd i år, skal skyldes disse utgiftene:

• Lønn til Kristofer Hæstad, som har vært ut og inn av laget i år.
• Lønn til reservekeeper Lars Hirschfeld.
• Etterlønn til tidligere manager Martin Andresen.
• Etterlønn til tidligere spiller Veigar Pall Gunnarsson.
• Lønn til den 32-årige midtstopperen André Muri.

- Ledelsen har nå bestemt seg for at noe må gjøres, sier en kilde.

- Og nå vil de ta fighten med å redusere kostnadene - de er helt nødt - om det så betyr at det blir dårligere betingelser for spillerne.

Skrekkprognoser også for 2014 Det har til og med vært diskutert, som et verst tenkelig scenario, å fristille alle spillerne, får Dagbladet opplyst. Det vil i så fall bety at klubben må bygges opp helt på nytt, ett år etter at Kjetil Rekdal tok over som hovedtrener. Rekdal ble tidlig skremt over de høye lønnsutgiftene på enkeltspillere.

Etter et jubileumsår med fallende publikumssnitt, og ingen hovedsponsor, er arbeidet med 2014-budsjettet også i gang. Og allerede nå er det prognoser som tyder på at 2014 kan bli et år hvor underskuddet igjen blir et tosiftret antall millioner.

Det er bakgrunnen for at øksa nå svinges over Valle.

- Vi vil komme med en pressemelding ganske raskt, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes til Dagbladet.

- Dette er noe vi har jobbet med over lengre tid. Men vi må varsle på de rette måter, så jeg kan ikke kommentere dette akkurat nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!