Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga er serieleder

Vålerenga erobret tabelltoppen med 2-0 seier over Molde i kveld. Trener Erik Brakstad erkjenner at Romsdalslaget tapte mot en bedre motstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Enga på topp, skrek Klanen og en god del av de 10 000 tilskuerne på Bislett stadion. Det er 13 år siden hovedstaden ledet tabellen. Nå gjør Vålerenga det med 10 poeng etter fire spilte kamper.

Molde begynte bra, men slet i store deler av kampen med upresist spill og dårlige pasninger. Allerede i første omgang hadde Vålerenga et sikkert grep om spillet.

Dundret i mål

Etter en knapp halvtime skjøt Bjørn Arild Levernes Oslo-laget opp i ledelsen. 1-0 målet kom etter et headingforsøk fra Aki Riihilahti, men ballen havnet i tverrliggeren og ut igjen. Levernes var på riktig plass, tok returen og dundret ballen i nettet. Et kvarter ut i andre omgang fikk Vålerenga-spissen Pascal Simpson sjansen, og kvitterte med å bøye ballen i mål til en 2-0 ledelse.

Slet og tapte

Vinnerformen på Bislett er god for Oslo-laget. Molde har ikke vunnet over Vålerenga i Oslo siden 1990. Romsdalingene hadde som mål å spille offensivt for å vinne i kveld, og var forberedt på en tøff ballkrig i luften.

Med seier i kveld hadde begge lag sjansen til å ta ledelsen i tippeligaen.

Molde hadde tre strake seiere bak seg da laget kom til Bislett. I pausen måtte treneren erkjenne at topplaget slet. Molde spilte offensivt i andre omgang, men det holdt ikke til seier.

- Å ta Vålerenga på Bislett er vanskelig, og da nytter det ikke å være nummer to i duellene. Vi tapte for et bedre lag, sa Molde-treneren Erik Braksted til TV2 etter kampen.

Det er jevnt i teten etter fire spilte kamper. Molde har 9 poeng, det samme har Stabæk, Lillestrøm og Odd Grenland.