Vålerenga fikk bank av Djurgården

- Vi er ikke i rute, sier Rekdal.

(Dagbladet.no): Vålerenga-Djurgården 1-3, sammenlagt 2-5.

Vålerenga ble slått to ganger av de svenske seriemestrene i kvartfinalen i Royal League. To markeringsglipper i første omgang i Tønsberg i kveld gjorde jobben umulig for Oslo-laget.

Vålerenga sliter med skader og sjukdom, men selv om de mangler åtte spillere, vil ikke Kjetil Rekdal bruke det som unnskyldning.

- Det betyr ikke så mye at de som er utpå der skal prestere så dårlig som de gjorde i første omgang, sier Vålerenga-treneren til TVNorge.

Han sier nok en gang at Vålerenga ikke er i rute en drøy måned før seriestart.

- Det ser alle at vi ikke er, sier Rekdal.

Kort lysglimt

Vålerenga lå under 2-0 til pause. Men etter en meget frisk åpning av andre omgang, reduserte Andre Muri da han headet inn et frispark fra Magne Hoseth etter 49 minutter.

Men vel vitende om at de trengte tre mål til, gikk lufta gradvis ut av Vålerenga-ballongen. Til slutt ble det i stedet Tobias Hysén som punkterte den definitivt med 3-1-scoringen.

Vålerenga kastet egentlig bort sjansen til semifinaleplass allerede i første omgang, og de kan bare takke sine egne feil for det.

Markeringsslurv

Det første målet kom etter at Vålerenga rotet bort ballen på høyresida. Djurgården satte i gang en lynrask kontring med flere spillere. Innlegget fra høyre endte hos en umarkert Mattias Jonson, som satte ballen i motsatt hjørne på hel volley.

Jesper Håkansson økte til 2-0 etter 24 minutter. Jonson stusset en corner inn i feltet fra første stolpe, og midt inne på streken dyttet Håkanson ballen i åpent mål. Dobbelt markeringsglipp av Vålerenga.

Djurgården hadde også en stor mulighet etter snaut fem minutter, da Tobias Hysén rundet Arni Gautur Arason. Vinkelen ble imidlertid for skarp, en Vålerenga-forsvarer reddet på streken.

- Teoretisk mulig

Djurgården gikk til pause med 2-0-ledelse. Kjetil Rekdal blir spurt på vei inn i garderoben om løpet er kjørt med tanke på semifinalen.

- Teoretisk er det ikke det, men sannsynligvis er det det, ja, saVålerenga-treneren til TVNorge.

Men Vålerenga gikk friskt til verks etter pause, og etter omkring fem minutter av andre omgang reduserte Andre Muri.

Snytt for staffe

Tobias Hysén kunne punktert kampen etter elleve minutter av andre omgang. Men Arni Gautur Arnason vartet opp med en ekstremredning alene med Djurgården-spissen.

Like etter hadde Vålerenga en ball i stolpen etter corner. Fredheim Holm headet ned i beina på en klynge spillere, muligens var det Berre som traff stanga.

Etter en times spill ble Vålerenga ganske sikkert snytt for straffe da Markus Johannesson felte Daniel Fredheim Holm. TV-reprisen viser at svensken ikke er nær ballen, men feier beina under Vålerenga-spilleren.

To debutanter

Drøye tjue minutter før slutt tok Rekdal ut Alexander Mathisen og satte inn Mohammed Fellah. Fem minutter seinere haltet Morten Berre av med skade, og Glenn Roberts kommer inn.

Både Fellah (16) og Roberts (17) spiller sin første offisielle kamp for Vålerenga.

Etter nøyaktig 79 minutter banket Tobias Hysén inn en retur fra Arason, og håpet for Vålerenga var definitivt ute.

Lyn slått ut

Lyn var kveldens andre norske lag i Royal League. De tapte 0-1 borte for FC Midtjylland, og dermed 4-1 sammenlagt over to kamper.

Dennis Sørensen scoret det eneste målet i kampen i kveld.

- Det første kampen var jevn, men i dag spilte Midtjylland bedre. Det er fortjent at de vant, sier Lyn-trener Henning Berg til NTB.

Dermed er Lillestrøm det eneste gjenværende norske laget i turneringen.

LSKs returmøte mot IFK Göteborg (0-0 i Sverige) er utsatt til lørdag, og skal også spilles i Tønsberg.

VÅLERENGA SLÅTT UT: Mattias Jonson (t.h.) scoret det første og lagt opp til det andre målet mot Våelrenga i kveld.
TAPTE IGJEN: Magne Hoseth og Vålerenga har tapt begge kampene mot tidligere VIF-spiller Johan Arneng og hans Djurgården.