Vålerenga fikk god cupfinalesparring

Bryne og Vålerenga delte poengene i serieavslutningen på Jæren, og VIF-trener Kjetil Rekdal fikk cupsparringen han ønsket seg.

Om en uke spiller Oslo-laget cupfinale mot Odd Grenland, og Rekdal mente etter kampen at oppgjøret mot Bryne var perfekt sparring. 2-2 var greit nok i en kamp preget av få sjanser og stillingskrig. Ingen av lagene hadde noe å spille for.

- Vi fikk kjørt oss. Bryne er alltid vanskelige på Jæren. De gir alt, og vi fikk som ventet en tøff gjennomkjøring, sa Rekdal til NTB.

- Nå retter vi fokus mot cupfinalen, det blir en bra måte å avslutte sesongen på. Vi gleder oss og skal forberede oss maksimalt den kommende uken.

Gjestene tok ledelsen etter 19 minutters spill da David Hanssen scoret etter corner, men hjemmelaget våknet til hektene før pause og scoret to ganger. Kim Rune Hellesund fikk fulltreff to ganger med to minutters mellomrom.

Johan Arneng reddet poenget for VIF med sin utligning ti minutte r ut i andre omgang. Lagene havnet nesten likt på tabellen. Vålerenga tok 8. plassen med 33 poeng, Bryne på plassen bak stoppet på 31.

Brynes støttespiller Ragnvald Soma mener klubben har gjort en bra sesong.

- Laget er mye bedre nå enn da jeg forsvant til England. Vi har gjort jobben og holdt oss unna den verste nedrykksstriden. Nå får målet bli å gjøre det enda litt bedre neste sesong, sa Soma, som har kontrakt ytterligere en sesong.

(NTB)