Vålerenga fikk tomt til én krone

Et skritt nærmere nytt stadion.

(Dagbladet.no): Oslo bystyre vedtok onsdag å gi Vålerenga en tomt på Valle til én krone. Østkantklubben jubler og er skritt nærmere bygging av et nytt stadion.

- Vi er så klart veldig godt fornøyd med vedtaket. Det tok lang tid, og det var mye diskusjoner, men det var svært godt da ting gikk vår vei, sier VIFs sportssjef Jan Erik Aalbu til Dagbladet.no.


Det var et flertall i Oslo bystyre bestående av Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet som vedtok tok det omstridte tomtesalget.

Tomten på Valle er tidligere blitt verdsatt til rundt 500 millioner kroner, så østkantklubben fikk et solid økonomisk bidrag fra Oslo kommune onsdag kveld.

For en uke siden vedtok finanskomiteen i kommunen å gi klubben tomten, så vedtaket i dagens bystyre var nærmest en formalitet.

De mange frammøtte klansmedlemmene feiret uansett voldsomt da vedtaket ble tatt - etter at de hadde sittet stille og rolig i lang tid - i uvanlig lang tid, til den gjengen å være.


- Ordfører Fabian Stang berømmet sågar Klanen for å holde kjeft i halvannen time. Han mente det måtte være første gang. Men engasjementet var stort etter møtet, ler Aalbu.

Han tør ikke spekulere i når det nye stadionet kan stå klart.

FÅR EGET HJEM? Daniel Fredheim Holm og de andre Vålerenga-spillerne kan slippe jubelen løs etter at de i dag kom et skritt nærmere eget stadion på Valle, hvor de i dag har treningsfasilitetene sine. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
FÅR EGET HJEM? Daniel Fredheim Holm og de andre Vålerenga-spillerne kan slippe jubelen løs etter at de i dag kom et skritt nærmere eget stadion på Valle, hvor de i dag har treningsfasilitetene sine. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

- Men nå er vi iallfall nærmere enn noensinne, slår han fast.

I et åpent brev på sine hjemmesider krever hovedstadens andre tippeligalag at de blir behandlet på samme måte.

Lyn mener «(...) at et vedtak i bystyret om tildeling av tomt til VIF for kr 1, må føre til at Lyn får det samme. Hvis ikke, gis VIF en urimelig konkurransefordel, noe som forhåpentligvis ikke er Oslo bystyres intensjon ..,» skriver administrerende direktør Erik Langerud.

(NTB/Dagbladet.no)

Vålerenga fikk tomt til én krone