Vålerenga for tøffe for Norge

JORDAL (Dagbladet). Vålerenga- Storhamar 3- 3 (e. sudden death) Vålerenga rotet bort seieren med en serie utvisninger i starten av kampen. VIF la opp til like tøft spill som de møter i europaligaen, men det ble for hardt for dommer Tor Olav Johnsen.

Mens VIF-gutta satt i fryseboksen, utnyttet Storhamar overtallet og scoret tre kjappe mål de første tolv minuttene. VIF-trener Roy Johansen mener dommerne la lista for lavt, og at de må tåle at hockeyen blir tøffere.

Mer fysikk

- Norsk hockey er ikke tjent med at dommerne legger seg på ei nullinje. Det var vanskelig for oss å omstille oss fra europaligakampen onsdag, der det fysiske nivået er mye tøffere enn her hjemme, sier Johansen til Dagbladet.

Oslo-laget satser hardt på europaligaen i år, og har hentet inn fysisk sterke spillere for å kunne matche det nivået internasjonale kamper spilles på.

- Vi trenger fysikk for å hevde oss internasjonalt, men samtidig mangler det en skikkelig puckfører i laget, sier Johansen.

Ny keeperhelt

Vålerenga la litt av musklene igjen i garderoben før andre og tredje periode og hentet fortjent inn de tre målene hamarsingene lå foran. Den nye svenske kjempen Åke Liljebjörn er allerede utropt til den beste keeperen i eliteserien. I går spilte han seg stort opp etter den famlende VIF-åpninga.

- Jeg er ikke viktigere for laget enn de andre spillerne. Det var sterkt av oss å hente inn de tre målene. Nivået i norsk hockey er overraskende høyt, sier Liljebjörn til Dagbladet.

  • Tøffest i går: VIF-backen Bård Sørlie som ble sendt på sjukehus med kjevebeinsbrudd. På vei ut i ambulansen kom han med følgende melding via speakeren: Skaff meg en hjelm med gitter, så kommer jeg tilbake og spiller de siste fem minuttene.