- Vålerenga framstår like lekent og fartsfylt som Frelsesarmeens jubileum

Supporterne rasler med sablene.

HARDT PRESSET:  Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. FOTO: NTB SCANPIX
HARDT PRESSET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga Idrettsforening ble stiftet 29. juli 1913. Før sesongen var forventningene massive til 100-årsjubileet, ikke minst da Kjetil Rekdal ble ansatt som trener.

År med lidelser under Martin Andresen skulle forsvinne som dugg for sola.

Men i går ble det et nytt tap, denne gang mot Rosenborg. Og så langt ligger laget på en beskjeden 11. plass i Tippeligaen.

I en lederartikkel på det uavhengige supporternettstedet Vålerenga på nett (VPN) heter det etter 1-2-nederlaget på Ullevaal:

- Vålerengas jubileum framstår like lekent, fartsfylt og innholdsrikt som Frelsesarmeens nylig avholdte 125-årsjubileum. Halleluja.

- Surt
Vålerenga har bare vunnet fire av 12 kamper denne sesongen. Ned til Sandnes Ulf - som ligger på en av to nedrykksplasser - er det tre poeng.

Kjetil Rekdal framstår foreløpig ikke som en sjef som har fått sving på sakene. Han skulle bringe vinnerkultur tilbake på Ullevaal. Likevel ville Andresens etterfølger på ingen måte grave seg ned etter Rosenborg-tapet i går.

Rekdal kom til pressesonen på landslagsarenaen fattet, men optimistisk.

- Å stå her med tap er selvfølgelig surt. Fotball handler om å score mål og unngå baklengs. Men vi blir stadig bedre. Og ingen får meg til å stå her og være negativ da, erklærte treneren.

- Klar plan
Rekdal mener han råder over et uferdig lag.

- Når ting faller på plass, skal vi bli enda bedre. Vi har en klar plan for hvordan vi skal bygge opp laget igjen, sier han.

- Vi skal prøve å ta steg utover i sesongen. Men det store steget skal vi ta til neste år.

KAMPHELT:  Jonas Svensson avgjorde for Rosenborg mot Vålerenga. Han scoret herlig i krysset. Rosenborg vant 2-1, og etterpå ville også supporterne delta på feiringen. FOTO: NTB SCANPIX
KAMPHELT: Jonas Svensson avgjorde for Rosenborg mot Vålerenga. Han scoret herlig i krysset. Rosenborg vant 2-1, og etterpå ville også supporterne delta på feiringen. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Rekdal var spesielt fornøyd med kaptein Christian Grindheim i går.

- Den beste kampen jeg har sett av ham på flere år!

«Fru Diskerud»
I lederartikkelen på VPN er man ikke like raus med honnørordene.

Rosenborg-spiller Mikkel «Mix» Diskerud mente han burde hatt frispark utenfor 16-meteren da han gikk over ende etter 43 minutter. Dommeren vinket spillet videre, og etterpå ble Diskerud liggende og vri seg.

Det kunne nærmest virke som om han ble truffet av en snikskytter. Det fikk Klanen til å tordne på tribunene.

I lederartikkelen på VPN heter det om Rosenborg-muligheten i 1. omgang:

- Nærmest for RBK den elegante brunetten Fru Diskerud, som alene med keeper falt. Hvorfor er ikke brakt på det rene. Men vi har utelukket et epileptisk anfall, og står igjen med at hun ble skremt av sin egen skygge. Om så skulle stemme, bør hun få noe på blå resept som kan hjelpe henne med å gro litt baller.

Vålerenga møter Molde hjemme i neste kamp - 22. juni.

FÅR KJEFT AV VÅLERENGA-SUPPORTERNE: Mikkel «Mix» Diskerud. FOTO: NTB SCANPIX
FÅR KJEFT AV VÅLERENGA-SUPPORTERNE: Mikkel «Mix» Diskerud. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer