Vålerenga fronter omstridt «vidunderplaster»

Prøves ut på en rekke spillere.

ULOVLIG MARKEDSFØRING? Vålerengas medisinske koordinator sier flere spillere brukere et energiplaster uten bevist helseeffekt. Foto:  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix / Lifewave.com
ULOVLIG MARKEDSFØRING? Vålerengas medisinske koordinator sier flere spillere brukere et energiplaster uten bevist helseeffekt. Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix / Lifewave.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige torsdag publiserte Vålerenga en pressemelding på sine nettsider der de annonserer at de har inngått et samarbeid med den kontroversielle energiplasterprodusenten Lifewave.

I pressemeldingen får Christer Lund i selskapet komme med en rekke oppsiktsvekkende påstander, som for eksempel at de tilbyr «en banebrytende ernæringslinje som gir resultater de fleste merker i løpet av minutter».

Østlands-Posten har tidligere skrevet om plastrene, der flere tunge helseaktører avfeier dem som bare tull, og også omtalt omsetningsmetodene som i beste fall er på grensen av lovverket.

Testet i to måneder Avtalen selskapet nå har inngått med Vålerenga skal ifølge Dagsavisen ikke gi Vålerenga penger i kassa, men er et «samarbeid» om å prøve ut plasterne på elitespillerne i klubben.

Vålerenga har brukt plastrene i rundt to måneder allerede, og flere av spillerne påstår de har merket god eller veldig god effekt av det, forteller medisinsk koordinator i Vålerenga, Eirik Bjærk, til Dagbladet.

- Det er jo kun subjektive tilbakemeldinger spillerne gir til meg, men jeg er villig til å prøve ting så lenge det er lovlig. Og det er det. Dette er ingen gråsone, sier Bjærk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer