GULL SIST: Martin Strandfeldt og Stavanger Oilers kunne juble for seier mot Vålerenga i NM-finalene sist sesong. Strandfeldt mener de er favoritter til å vinne kongepokalen i år også. Lagene møtes til den første NM-finalen på Jordal Amfi i kveld. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
GULL SIST: Martin Strandfeldt og Stavanger Oilers kunne juble for seier mot Vålerenga i NM-finalene sist sesong. Strandfeldt mener de er favoritter til å vinne kongepokalen i år også. Lagene møtes til den første NM-finalen på Jordal Amfi i kveld. Foto: Kent Skibstad / NTB ScanpixVis mer

- Vålerenga frykter meg

Strandfeldt om hvorfor han er hatobjekt nummer én.

(Dagbladet): Martin Strandfeldt (33) gleder seg til å møte Vålerenga på Jordal Amfi i kveld.

Stavanger Oilers' gode svenske måltjuv kommer garantert til å havne i klammeri med flere VIF-spillere, og Vålerenga-fansen kommer helt sikkert til å overøse han med mishagsytringer av den grovere sorten.

Og Strandfeldt kommer til å elske det.

Elsket og hatet
Han har opparbeidet seg et ry for å være tøffingen som ikke viser noen nåde, og han trekker seg ikke en millimeter om det er en duell han kan stupe inn i.

Slikt blir han elsker av Oilers-fansen for.

Og tilsvarende hatet av motstanderlagets supportere.

Aller verst stelt er forholdet overfor Vålerenga og VIF-fansen.

- Det har utviklet seg til et slags hatforhold mellom dem og meg. De legger ikke skjul på at de ikke liker meg, men det synes jeg bare er «kul». Det betyr bare at jeg er en spiller som blir lagt merke til, og at de frykter meg, sier Martin Strandfeldt til Dagbladet.

Ampert i fjor
I fjor smalt det allerede i den første kampen i NM-finalen mellom lagene.

Også det på Jordal Amfi:

Etter at Vålerengas Tyler Donati sendte hjemmelaget opp i 2-0, så planet Strandfeldt kølla i hodet på canadieren.

Men svensken slappp unna uten straff. Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund mente slaget ikke var tilsiktet. I vålerengaland var de ikke like overbevist om det.

Storseier til VIF sist
Sist lagene møttes på Jordal, i seriefinalen, så vant Vålerenga hele 7-1.

Som seriemester har Vålerenga også fordelen ved at en eventuell sjuende og avgjørende finale skal spilles på Jordal Amfi. Det betyr at Stavanger Oilers må vinne minst en bortekamp for å sikre seg lagets fjerde kongepokal de fem siste årene.

- Psykologisk overtak
Men Strandfeldt mener at det er de som likevel har det psykologiske overtaket før finaleserien innledes i kveld.

- Jeg har møtte Vålerenga i NM-finalene både i 2010 og 2013, og jeg aldri tapt en finaleserie mot dem. Begge de årene vant vi på Jordal Amfi, og det kan vi klare i denne finaleserien også. Jeg håper og tror vi kan vinne allerede i kveld, sier Martin Strandfeldt til Dagbladet.

I fjor endte han på andreplass på poengtoppen i sluttspillet, ett poeng bak nevnte Tyler Donati - 23 mot 22 poeng.

Fram til finalene har svensken produsert 11 poeng. Det er fem poeng bak teten, men samtidig har ingen scoret flere sluttspillmål enn Strandfeldts seks nettkjenninger på veien til finalen.

- Jeg har ett poeng i snitt per sluttspillkamp. Det er godkjent. I sluttspillet er det ikke så viktig hvem som scorer, bare man vinner kampene, sier Strandfeldt.

- Tendens til å filme
Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen mener det ikke er tilfeldig at Martin Strandfeldt er en type som har dominert i målprotokollen siden han kom til norsk ishockey i 2006/07-sesongen.
 
- Han er en måltjuv som produerer år etter år, og han er en viktig spiller for Oilers siden han alltid er god i toppkampene, sier «Shampo» til Dagbladet.

Men VIF-treneren er også rask med å bemerke svenskens unoter.

- Strandfeldt har en viss tendens til å filme litt, og så har du den episoden med Donati i fjor. Jeg er spent på hvordan Vålerenga-fansen vil ta imot han i finalekampene, sier Shampo.

Vunnet tre i år
Både Vålerenga og Stavanger Oilers trengtre sju kamper for å rydde unna henholdsvis Storhamar og Lillehammer i semifinalene.

«Shampo» er klar på at de må opp noen hakk fra Storhamar-kampene.

- Oilers er et mye bedre lag enn Storhamar. De har også større bredde enn oss, men samtidig har vi slått dem tre ganger før i år, så vi vet at vi kan ta dem, sier Espen «Shampo» Knutsen.

AMPERT: Martin Strandfeldt (t.v) slo VIFs Tyler Donati hodet med kølla i den første NM-finalen forrige sesong. Svensken blir garantert involvert i noen heftige dueller i årets finaleserie også.Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
AMPERT: Martin Strandfeldt (t.v) slo VIFs Tyler Donati hodet med kølla i den første NM-finalen forrige sesong. Svensken blir garantert involvert i noen heftige dueller i årets finaleserie også.Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer