Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga-gutta feiret OL-uttaket med bløtkake

Fem av åtte hjemlige spillere fra VIF.

MESTERSKAPSDEBUTANT: Vålerenga-spilleren Sondre Olden (21) var en av fem spillere fra Oslo-klubben som i dag ble tatt ut i hockeytroppen til OL i Sotsji. Han er bare 21 år, men er nordmannen med flest poeng i Getligaen så langt i år. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MESTERSKAPSDEBUTANT: Vålerenga-spilleren Sondre Olden (21) var en av fem spillere fra Oslo-klubben som i dag ble tatt ut i hockeytroppen til OL i Sotsji. Han er bare 21 år, men er nordmannen med flest poeng i Getligaen så langt i år. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da landslagssjef Roy Johansen offentliggjorde OL-uttaket i ishockey i dag, så var 17 av de 25 spillere som til daglig spiller i utenlandske klubber.

Av de åtte som til daglig spiller i Getligen i Norge, så har fem av dem VIF-logo på drakta si: Målvalt Steffen Søberg, backene Alexander Bonsaksen og Daniel Sørvik, og løperne Morten Ask og Sondre Olden.

- Stolte - At vi fikk fem mann i OL-troppen er vi selvsagt veldig stolt over. Det viser at vi både er flinke til å utvikle egne spillere og å videreutvikle talenter som kommer til oss fra andre klubber, sier Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Olimb-brødrene Mathis og Ken Andre, Mats Rosseli Olsen, Mads Hansen og Robin Dahlstrøm er OL-uttatte spillere som har vært i Vålerenga tidligere i karrieren.

Og legger du til at landslagssjef Roy Johansen er en tidligere Vålerenga-legende med seks kongepokaler med klubben, og at hans assistent Knut Jørgen Stubdal også er tidligere Vålerenga-trener, så har hockeytroppen et betydelig VIF-stempel over seg.

Olden-debut Den størse overraskelsen i den norske OL-troppen - om det var noen - var 21-åringen Sondre Olden.

KAKEFEST: VIF feiret med bløtkake på dagens trening, etter at fem av spillerne ble tatt ut i landslagssjef Roy Johansens tropp til OL i Sotsji. Fra venstre: Morten Ask, Daniel Sørvik, Alexander Bonsaksen og Steffen Søberg. Foto: Privat
KAKEFEST: VIF feiret med bløtkake på dagens trening, etter at fem av spillerne ble tatt ut i landslagssjef Roy Johansens tropp til OL i Sotsji. Fra venstre: Morten Ask, Daniel Sørvik, Alexander Bonsaksen og Steffen Søberg. Foto: Privat Vis mer

Vålerenga-spilleren har slått igjennom for fullt i sin andre sesong i Getligaen, og kapret en OL-plass foran den langt mer rutinerte Lørenskog-spilleren Lars Erik Spets (68 VM- og OL-kamper).

Mesterskapsdebutant Olden ligger på tredjeplass på poenglista i Getligaen så langt med 42 poeng (19 mål/23 målgivende) på 30 kamper, og har bare Lørenskog-duoen Kenny Corupe (Canada, 44 poeng) og James Sixsmith (USA, 43 poeng) foran seg på lista.

- Glede av i mange år - Sondre Olden er en spiller vi har fulgt i mange år, og nå har han vist over tid at han er god nok. Han har hatt et fantastisk gjennombrudd i år, og han kommer til å være en del av landslaget i mange år framover, sier Roy Johansen.

Landslagssjefen har satt kvartfinale i OL som målsetting, og mener det er en realistisk målsetting dersom laget opptrer som desperate på isen, og kriger i hver eneste duell.

Norge møter Canada, Finland og Østerrike i gruppespillet i OL.

OL-KAKE: Dette var en av kakene som ventet VIF-spillerne på dagens trening.
OL-KAKE: Dette var en av kakene som ventet VIF-spillerne på dagens trening. Vis mer

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media