Vålerenga-gutta stemte ja til OL i Oslo

Fotball- og hockeylagene sammen på rådhuset.

AVGIR OL-STEMME: Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm forhåndsstemte i dag på Oslo rådhus. Han sier ja til OL i Oslo i 2022. Foto: Sigbjørn Strand
AVGIR OL-STEMME: Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm forhåndsstemte i dag på Oslo rådhus. Han sier ja til OL i Oslo i 2022. Foto: Sigbjørn StrandVis mer

(Dagbladet): I dag troppet rundt 40 mann fra Vålerengas elitelag i ishockey og fotball opp på Oslo rådhus for å avgi sine forhåndsstemmer.

Partivalgene var nok individuelle, men i OL-avstemningen var det bred enighet blant gutta som driver idrett til daglig på Oslo øst: De ønsker seg vinter-OL i Oslo i 2022.

For ishockey-laget vil det bety en ny hall å boltre seg i, i tillegg til en oppgradering av gamle Jordal Amfi. Men også fotballgutta ønsker seg OL i hovedstaden.

- Jeg stemte ja. Det hadde jeg gjort uansett om jeg hadde vært i Vålerenga eller ikke. Men det er jo en stor fordel for Vålerenga også, spesielt for ishockeyen, sier Daniel Fredheim Holm til Dagbladet.

Gode minner Han forstår at noen synes OL kan bli kostbart, men for 28-åringen som er vokst opp i Oslo, er særlig minnene fra Lillehammer-OL i 1994 viktige.

- Jeg var på OL i Lillehammer - det hadde vært gøy å få oppleve noe sånt igjen. Jeg tror det er en ekstremt positiv ting som binder folk sammen. Det er mange frivillige som arbeider med et stort arrangement. Det blir brukt en del penger, men forhåpentligvis kan det som blir stående igjen bli brukt til noe seinere.

Selv var han åtte år gammel  under lekene på Lillehammer.

- Det er det første idrettsarrangementet jeg husker veldig godt. Vi fulgte med hver dag. Jeg var der med familien på femmila, det var ekstremt stort. Det skulle jeg ønske man kan få oppleve igjen. Og ikke bare meg, men de som er yngre enn meg også, sier han.

- Bra for landet Christian Grindheim (30) har også gode minner fra Lillehammer, og er i tillegg opptatt av Norges-reklamen et nytt OL kan gi.

- Jeg tror det er en unik mulighet til å vise fram Norge. Jeg tror det vil være bra for landet, det vil gi et løft å få til en folkefest igjen. Og er det et land som har råd til det, må det være Norge, mener han.

Haugesunderen ser også positivt på en opprusting av idrettsanlegg i forbindelse med et eventuelt OL.

- Det er behov for litt oppgradering av spesielt ski- og ishockeyanlegg i og rundt Oslo. Uansett om man får OL eller ikke må det oppgraderes, og her vil det bli brukt i ettertid. Det kommer ikke til å stå der å råtne, sier Grindheim.

Trend i tiden Jan Gunnar Solli (32) er også opptatt av positive effekter for Norge som turistmål.

- Jeg tror Norge er dyktige på gjennomføring og organisering. Det viste OL på Lillehammer, og det er ingen som har lidd nød på grunn av det i ettertid. Argumentene til de som stemmer nei, er at byene som har arrangert OL før har havnet i ordentlig trøbbel økonomisk. Man vil selvfølgelig ikke at det skal skje her, sier Solli.

Han synes også at motstanden mot OL er litt overraskende i et samfunn der man i økende grad er opptatt av trening og sunnhet.

- Det har aldri vært mer populært i samfunnet generelt å trene og å tenke på hva man dytter i seg. Hvis man snakker om det moderne samfunn, er det med trening blitt mer og mer viktig fordi det genererer noe positivt. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor folk er så skeptiske. Det er det det bunner i hos meg, sier Solli.

JA-MANN: Lagkamerat Christian Grindheim stemte også ja til OL i Oslo 2022. Foto: Sigbjørn Strand
JA-MANN: Lagkamerat Christian Grindheim stemte også ja til OL i Oslo 2022. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer