NY ARENA: Her er Vålerengas nye hjemmebane på Valle. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY ARENA: Her er Vålerengas nye hjemmebane på Valle. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Toppserien: Vålerenga-Kolbotn

Vålerenga har fått egen stadion - Oslo øst har fått et kvinnelag å tro på

Etter 104 år i leide hus er Vålerenga endelig hjemme. Inntil videre er de ubeseiret.

Vålerenga-Kolbotn 2–0 (1–0)

VALLE (Dagbladet): Huset er åpnet, det fikset jentene med en overbevisende seier over en nabo de bare for noen år siden ikke trodde det var mulig å måle seg med, langt mindre herje med. Siden opprykket i 2011 hadde Vålerenga bare slått Kolbotn en gang i Toppserien (2014). Nå er det to. Og nå som den første kampen er spilt på Vålerengas nye arena, den første seieren vunnet og den første publikumsrekorden satt, handler resten om framtida.

Når Vålerenga møter Sarpsborg søndag kveld er alle dører til klubbens framtid åpnet.

Forvaltes potensialet som ligger der kan Vålerenga plutselig ha to lag som konkurrerer om titler på det øverste nivået.

VIKTIGERE ENN EN meningsløs kjønnskamp, og at jentene på død og liv skulle få rangen og åpne Vålerengas nye hjem, er det at Vålerengas kvinner fikk opplevelsen av å åpne denne døra til framtida. Oslo og Vålerenga har nemlig fått mer enn en ny arena. Oslo og Vålerenga har fått et kvinnelag som på sikt kan ta opp kampen med de tre store, Lillestrøm, Avaldsnes og Stabæk.

For mens det tidligere storlaget Kolbotn nærmer seg nedrykk er Vålerenga på vei til å gjøre sin beste sesong.

Det blir nok ikke topp tre, dit er det drøyt selv om laget er i flytsonen.

Men Vålerenga er bare en semifinale hjemme mot LSK (30. september) unna en cupfinale i Telenor Arena.

SKJØNT BARE EN semifinale? Lillestrøm er Norges suverent beste lag. De har tre The Double på rad, vinner Toppserien i år igjen og vil selvfølgelig gjøre tre til fire. Men Vålerenga har hjemmebanen, Vålerenga har momentumet av denne historiske helga og klarer klubben å mobilisere noen prosent av dem som sier de har et hjerte for klubben, vil norsk kvinnefotball oppleve en publikumsrekord.

Den forrige rekorden for Toppserien var på 1643 tilskuere da Lillestrøm og Stabæk spilte om seriegullet tilbake i november 2014.

Den nye lyder på 3541.

Gjør Vålerenga jobben sin bør semifinalen om tre uker overgå den.

KLANEN VAR IKKE veldig mange denne ettermiddagen. Det hørtes bare sånn ut.

Akustikken er med andre ord formidabel på den tribunen Vålerengas trofaste har fått i klubbens nye hjem. Kortsida mot sør kan bli den veggen alle lag drømmer om når de spiller hjemme. Standarden blir satt når Vålerenga møter Sarpsborg søndag kveld.

Det kan bli massivt.

MEN DET ER en ting å komme hjem etter 104 år, flytte inn og invitere til fest. Utfordringen er å gjenskape den. Denne helga har Vålerenga hjelp av anledningen og nyhetens interesse. Sånt går alltid fort over. Så selv om klubben har en sjelden identitet og historie forteller de siste årene på Ullevaal Stadion hvor livsgrunnlaget først og fremst ligger.

Det er resultatene Vålerenga skal leve av i framtida, kvinner som menn

Resultater og gode kamper som 2–0 over Kolbotn.