PERFECT 10: Vålerengas Ghayas Zahid er Vålerengas «The Perfect 10». Innfelt er et bilde av trendsetter-filmen «10», hvor begrepet Perfect 10 huskes best fra. Foto: Berit Roald / NTB scanpix og skjermdump
PERFECT 10: Vålerengas Ghayas Zahid er Vålerengas «The Perfect 10». Innfelt er et bilde av trendsetter-filmen «10», hvor begrepet Perfect 10 huskes best fra. Foto: Berit Roald / NTB scanpix og skjermdumpVis mer

Vålerenga har funnet «Drømmespilleren 10»

I fjor ble jeg stor fan av Ghayas Zahid (20). Etter to serierunder i 2015 nærmer den gode følelsen seg en overbevisning om at gutten fort blir sesongens sensasjon.

SARPSBORG (Dagbladet): Alle snakket om Vidar Örn Kjartansson og hans 25 VIF-scoringer forrige sesong. Det er forståelig. Han var i alle sammenhenger fenomenal. Men spilleren som gjorde Kjartansson ekstra god — Ghayas Zahid (20) — snek seg på mange måter under radaren som fanget opp jevnlige signaler fra Kjartansson og Martin Ødegaard i Strømsgodset.

Han kan fort få Vålerenga til å eksplodere offensivt i år også.

Om han får den makkeren han fortjener.

VÅLERENGAS 10 ER noe så sjeldent som den fødte tier. Han er Drømmespilleren 10 - The Perfect 10, som det heter på fotballens nasjonalspråk. Dessverre for gutten hadde ikke norsk (landslags)fotball plass til ferdighetene hans da ennå var i tenåra. Men i Vålerenga er det Kjetil Rekdal som bestemmer, og i fjor fant han endelig plass til spilleren han sakte men sikkert har sett utvikle seg gjennom å være best på trening uke ut og uke inn.

Denne sesongen er Ghayas Zahid selvskreven.

Sammen med keeper Michael Langer, midtstopper Kjetil Wæhler og midtbanesjef Chistian Grindheim er han det kreative og giftige leddet i Vålerengas sentrallinje.

KJETIL REKDAL HAR prøvd Deshorn Brown i to førsteomganger og Daniel Braaten i to andreomganger så langt. Ingen av dem, selv om Daniel Braaten jobber og sliter for lønna og helt sikkert trenger flere matcher, har så langt linket opp med Zahid. Og selv om Brown er ny og Braaten fortsatt litt rusten, er jeg inntil videre usikker på om noen av dem har det som skal til for å gjøre Ghayas Zahid til den nest sistemann han er skapt til å være.

Når han ikke avslutter selv.

Som i fjor høst (ni mål) og i går.

I SERIEÅPNINGEN ORDNET Ghayas Zahid straffe rett etter Godsets 1—1. I går utliknet han til 1—1 fra 25 meter rett etter at Sarpsborg hadde tatt ledelsen. I stort fart med ballen i beina (straffesituasjonen mot Godset) , eller på en litt upresis pasning han måtte justere før han kunne dælje inn utlikningen i går, Ghayas Zahid er drepende uansett. Så fort han er på motstanderens banehalvdel kan han gjøre alle angrep farlige. Men ikke alene — blikket og ferdighetene hans trenger kamerater som skjønner det.

Det er ikke sånn i VIF nå.

Men knekker Rekdal den koden også vil Ghayas Zahid bli enda bedre.