Vålerenga har hentet en fotballspiller - ikke et vrak

Manchester United har utviklet Etzaz Hussain (17) til potensiell A-lagspiller for VIF. Hva er feil ved det?

VENDER HJEM TIL NORGE: Etzaz Hussain (17) prøvde lykken i Manchester United, men vender nå hjem til Norge og Vålerenga.    FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VENDER HJEM TIL NORGE: Etzaz Hussain (17) prøvde lykken i Manchester United, men vender nå hjem til Norge og Vålerenga. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo - Onsdag 19. januar

VÅLERENGA HAR HENTET snart 18 år gamle Etzaz Hussain fra et av verdens beste fotballakademier, men kommenterer guttens hjemkomst til Norge som om han har lidd nød og er blitt ødelagt i England. "Dessverre ble han hentet av United og der har han vært en stund" sa Martin Andresen til TV2 tirsdag kveld.

Ja, det er riktig det — at stortalentet Etzaz Hussain har vært i Manchester United siden januar 2009.

Men er det ikke også sånn at han er blitt en bedre fotballspiller også?

JEG SKAL IKKE være kategorisk, men jeg tror ikke følgende påstand er helt på trynet: Etzaz Hussain er som fotballspiller mye lenger framme i dag enn han ville vært om han hadde hatt de to siste årene på Langhus eller i Vålerenga. Spør bare Knut Torbjørn Eggen som har fulgt gutten på alderbestemte landslag."Han er best hver gang", har jeg hørt Eggen junior si.

Mens VIF-Martin litt overraskende tar parti med Eggen senior, som jo mener alle unge fotballspillere blir best av å trene, utvikle seg og spille i Norge.

Selv om konkurrentene i Europa — som for eksempel ikke helt ubetydelige Manchester United — har program, fasiliteter og skolerte trenere som norske guttunger ikke er i nærheten av å kunne bli tilbudt i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer