KLAR FOR GRANSKNING: Vålerenga-direktør Truls Haakonsen synes det er greit at saken rundt Veigar Pall Gunnarsson havner hos NFF.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KLAR FOR GRANSKNING: Vålerenga-direktør Truls Haakonsen synes det er greit at saken rundt Veigar Pall Gunnarsson havner hos NFF. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Vålerenga har ikke betalt for opsjonsavtalen ennå

- Greit at saken havner i NFF, sier direktør Truls Haakonsen.

Truls Haakonsen ble pepret med spørsmål på Ullevaal fredag etter kampen Vålerenga mot Viking. Ikke om kampen, men om Veigar Páll Gunnarssons overgang og opsjonsavtalen med Herman Stengel.

- Greit at saken havner hos NFF. Fotballforbundet har bedt om å få all dokumentasjon på bordet. Det skal de få. Jeg regner med en uhildet gransking, sa Haakonsen som brukte ordet «omdømmeproblem» om saken som har dominert nyhetsbildet i norsk fotball de siste dagene.

Ikke betalt for opsjonen
Han, som Stabæk-ledelsen, mener at en del av opplysningene i pressen ikke er korrekte, bl.a. tallene i Rosenborg-tilbudet til Stabæk for kjøp av Gunnarsson. Haakonsen ville ellers ikke gå inn innholdet i avtalen med Herman Stengel:

- Det kommenterer jeg ikke. Men jeg kan bekrefte at det var vi som initierte interessen for Stengel. Hvorvidt dette er en god investering, er det selvfølgelig ikke mulig å si noe om nå.

- Har Stabæk fått overført penger i overgangssakene?

- For Veigar-salget er svaret ja. I saken med Herman Stengel er svaret nei. Men det vil bli gjort før året er omme i henhold til avtale, svarte Haakonsen som understreket at valget av klubb ble tatt av Veigar Páll Gunnarson alene. VIF-direktøren var heller ikke enig i ordet «billigsalg» for overgangen fra Stabæk til Vålerenga.

- Veigar har vært god for oss. Men han er 31 år. Og Stabæk var under press, og de solgte en høytlønnet spiller. Sammenlign også med hva de fikk for Henning Hauger, som er 26, og gikk til Bundesliga, sa Haakonsen.

Ikke gjort noe galt
En av hovedpersonene, Veigar Páll Gunnarson, var naturlig nok også opptatt av saken.

- Jeg er en vare som har blitt kjøpt, og jeg har ikke gjort noe galt. Hvis jeg skal straffes, må jeg si at jeg ikke skjønner noe, sa den tidligere Stabæk-spilleren til NTB etter kampslutt fredag.

- Jeg fikk opprinnelig det beste tilbudet fra RBK. Men ting forandret seg. Og jeg, sammen med familien, valgte Vålerenga, oppsummerte Veigar. Han understreker at han skjønner at hans tidligere arbeidsgiver i Frankrike, Nancy, er interessert i å få vite innholdet i og detaljer rundt overgangen til Vålerenga.

(NTB)