Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vålerenga har ikke spillere å selge

Rekdal vil ikke plyndre gamleklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Rekdal på Lierses hjemmeside: Bilder av møtet med spillerne

(Dagbladet.no): I dag ble Kjetil Rekdal presentert som ny trener og mulig redningsmann i belgiske Lierse.

38-åringen får en tøff jobb, laget er superjumbo i serien med to seriepoeng på 13 kamper.

- Er det aktuelt å prøve å hente VIF-spillere til Lierse?

- Nei, det tviler jeg på. Jeg tror ikke de har så mange å selge i Vålerenga, stallen er ikke så veldig stor, sier Rekdal.

Dagbladet.no snakker med Rekdal på vei til trening i ettermiddag. Romsdalingen er nøktern i forhold til oppdraget han har tatt på seg.

Utfordring

- Om jeg er happy? Dette er en utfordring. Jeg har spilt her i seks år og det er rart å komme tilbake til et sted du har bodd og hatt kanonsuksess. Det er litt spesielt selvfølgelig.

Rekdal var aktuell for Molde og hadde tilbud fra størrre klubber. Ikke så rart i og med at han førte VIF til seriegull i fjor.

SLAPP AV, VIF-FANS: Kjetil Rekdal tror ikke gamleklubben har noen spillere å avse til nedrykkskamp med Lierse. Foto: Scanpix
SLAPP AV, VIF-FANS: Kjetil Rekdal tror ikke gamleklubben har noen spillere å avse til nedrykkskamp med Lierse. Foto: Scanpix Vis mer

Han ga seg som trener i osloklubben i sommer og kommer til å kikke etter spillere som kan forsterke laget. Om ikke i VIF, så kanskje i andre norske klubber.

- Det vet jeg ikke, først må jeg få se hva som er mulig og hva vi kan få tak i. Lierse er innstilt på at jeg kan få forsterke laget.

Skal organisere laget

Men først må han bli kjent med spillerne, og Lierse-stallen er ikke bare sorgen.

- Vi har mange gode unge spillere, som kommer til å bli landslagsspillere framover, sier Rekdal.

- Hva blir den viktigste oppgaven i Lierse?

- Det blir å få inn en organisering i laget som gjør at vi tar poeng. Det gjelder både defensivt og offensivt. De har ikke scoret mer enn seks mål, så det er mye å ta tak i.

Rekdal skal trene laget ut sesongen, inntil videre. Med barn i Norge synes han det er greiest med et kort perspektiv.- Det er ikke så lenge, vi får se hvordan det går. Jeg kunne fått lengre kontrakt i andre klubber, men dette er den største utfordringen for meg, sier Rekdal.

image: - Vålerenga har ikke spillere å selge

Debatt:

Hvilke spillere i den norske serien kunne gjort en god jobb for Rekdal i Lierse?

NY SJEF: Rekdal med klubbledelsen i dag.
Hele Norges coronakart