- Vålerenga har én kjempefordel

Drillo tror på Rosenborgs første serietap søndag.

MENER VIF MÅ VINNE SØNDAG: Drillo mener det er kjørt for Vålerenga om de ikke slår Nils Arne Eggen og Rosenborg til søndag. Men han tror de har en stor mulighet til å gjøre det.  Her er de to sammen under boksigneringen av "Drillo og Eggen" i Oslo tidligere denne måneden. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
MENER VIF MÅ VINNE SØNDAG: Drillo mener det er kjørt for Vålerenga om de ikke slår Nils Arne Eggen og Rosenborg til søndag. Men han tror de har en stor mulighet til å gjøre det. Her er de to sammen under boksigneringen av "Drillo og Eggen" i Oslo tidligere denne måneden. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Flere uker og måneder etter at de fleste eksperter utropte Rosenborg til seriemester allerede, har Vålerenga plutselig fått los på trønderne.

I helga knappet de ytterligere to poeng innpå serielederen, slik at det bare skiller fem poeng når lagene møtes på Lerkendal søndag kveld.

Det er årets kamp i Tippeligaen hittil - hvor en Vålerenga-seier trolig vil sørge for en thrilleravslutning de færreste hadde forventet.

Drillo er klar på at kun seier er godt nok for gjestene.

- Akkurat nå har Vålerenga flyt, men vi vet at sånne flytsoner ikke varer evig. Hvis de kan dra den noen uker til kan dette bli spennende. De er egentlig nødt til å vinne på Lerkendal for å holde liv i spenninga til siste slutt. Hvis ikke er dette kjørt, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Merker kjøret
Selv om Rosenborg bare har tapt én gang på de siste 55 seriekampene - og er ubeseiret i serien i år - har de vist noen svakhetstegn i det siste.

0-4 borte, 2-3-tapet mot Follo og en heldig uavgjort mot Strømsgodset sist er resultater som kan tyde på en viss slitasje i spillergruppa. Trener Nils Arne Eggen har også uttalt at spillerne hans merker kjøret.

Noen perfekt oppladning til seriefinalen får de heller ikke når greske Aris Thessaloniki kommer til Lerkendal torsdag, og selv om navnet kanskje ikke gir gjenklang i Fotball-Europa, viste de kvalitet gjennom å slå regjerende Europa League-mester Atletico Madrid i forrige runde.

Drillo tror den kampen kan bli få alvorlige konsekvenser for Rosenborgs gullkamp.

- Det at de spiller torsdag er en kjempefordel for Vålerenga.

- Men RBK har ennå ikke tapt?

- Det kan fort komme nå, spår Drillo.

- Umulig å være 100 prosent klare
Han har selv en trenerfortid i Vålerenga etter at han ga seg som landslagssjef i 1998, og på spørsmål om hvem han heier på innrømmer han å ha en svakhet for klubben fra Oslo Øst.

- Jeg har vært i Vålerenga selv, og har litt mer følelser der, kanskje. Men jeg har bekjente og venner i de fleste klubber, og har egentlig ikke noe favorittlag i Tippeligaen.

- Hvem tror du vinner på søndag?

- Det er ganske åpent. Hadde ikke RBK spilt torsdag ville jeg holdt dem som klare favoritter. Men siden de spiller da er det nesten umulig å være 100 prosent klar til søndag.

- Så hvem tror du tar gullet?

- Jeg tror fortsatt på Rosenborg, siden de leder så klart. Selv om de skulle tape mot Vålerenga har de fortsatt et forsprang. Men av det lille jeg har sett i det siste ser de litt slitne ut, sier Drillo til Dagbladet.

HAR FÅTT HÅP: Vålerenga-trener Martin Andresen. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HAR FÅTT HÅP: Vålerenga-trener Martin Andresen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer