ØNSKER KHL-SPILL:  Jan Tore Kjær og Vålerenga har søkt Forbundet tillatelse til å spille i KHL neste sesong. Senere klubben skal de resterende klubbene i eliteserien si hva de mener.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
ØNSKER KHL-SPILL: Jan Tore Kjær og Vålerenga har søkt Forbundet tillatelse til å spille i KHL neste sesong. Senere klubben skal de resterende klubbene i eliteserien si hva de mener. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Vålerenga har søkt forbundet om tillatelse til å spille i KHL

Eliteserieklubbene informeres denne uken.

(Dagbladet): 2. mars mottok Forbundsstyret en søknad fra Vålerenga om tillatelse til å stille lag i den russiskbaserte ishockeyligaen KHL den kommende sesongen.

Dagbladet vet at forbundsstyret har behandlet saken på et styremøtet, hvor det ble besluttet at man ønsket å hente inn mer informasjon før en beslutning vedtas.

Nå er samtlige klubber i eliteserien invitert til en informasjonsrunde senere denne uken.

Avgjørelse i løpet av mars KHL-representanten Antanas Sakavickas var i september på Norges-besøk. Da ble han først tatt for å være en svindler, men det viste seg at interessen fra verdens nest største ishockeyliga var reel.

Siden har forhandlingene mellom KHL og Vålerenga pågått. Dagbladet kunne i desember avsløre at representanter fra Vålerenga besøkte den russiske hovedstaden, for forhandlinger.

Under seriefinalen mellom Vålerenga og Stavanger 4. mars, satt Sakavickas ved siden av VIF-direktør Jan Tore Kjær på Jordal Amfi.

- Vi kartlegger hva en KHL-søknad krever og tilrettelegger for muligheten om vi velger å søke. Det må avklares i løpet av denne måneden, sier Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Vålerenga ønsker i tillegg til et lag i KHL, fortsatt ha et i den norske eliteserien.

PS! I dag ble det kjent at to av Vålerengas spillere, Erik Chouinard og Brendan Brooks, har spilt uten gyldig arbeidstillatelse denne sesongen. Sistnevnte spiller fortsatt i klubben. Og fredag spiller klubben den første NM-semifinalen hjemme mot Storhamar.

 SPILLER DE KHL KOMMENDE SESONG?:  Årets seriemester Vålerenga har søkt Forbundet om tillatelse til å spille i KHL kommende sesong.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SPILLER DE KHL KOMMENDE SESONG?: Årets seriemester Vålerenga har søkt Forbundet om tillatelse til å spille i KHL kommende sesong. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer