Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vålerenga har søkt om lisens for å spille i KHL

Klubben vil ikke kommentere påstandene.

VIF TIL KHL? Flere russiske medier melder at Vålerenga har søkt om lisens for å spille i russiske KHL i sesongen 2014/15.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIF TIL KHL? Flere russiske medier melder at Vålerenga har søkt om lisens for å spille i russiske KHL i sesongen 2014/15. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere russiske medier (blant annet Championat) melder at Vålerenga har søkt om lisens for å spille i russiske KHL i sesongen 2014/15. Den norske klubben har lenge vært i dialog med KHL.

Visepresident i KHL, Vladimir Shalaev, sier imidlertid til russiske medier at han ikke har mottatt noen søknad.

- Jeg har ikke mottatt noen søknad enda, men jeg utelukker ikke at søknaden ble sendt direkte til ligaens president, sier Shalaev.

Talsperson Ilya Kosjevrin fortalte russiske R Sport at de venter en søknad fra Vålerenga om en uke eller to, så det er tydelig at det ting begynner å falle på plass.

Vålerenga Ishockey ønsker foreløpig ikke å bekrefte eller avkrefte ryktene.

- Ingen kommentar, skriver administrerende direktør Jan Tore Kjær i en sms til Dagbladet.

Startet i fjor Det hele startet da KHL-representant Antanas Sakavickas var i Oslo for å se kampen mellom Vålerenga og Lørenskog i slutten av september i fjor.

Det var mye forvirring rundt møtet, for det var usikkert om Sakavickas faktisk representerte KHL. Det ble bekreftet at han gjorde det, og at KHL kunne være interessert i å ha med det norske laget i ligaen.

I slutten av november hadde ledelsen i Vålerenga et møte med representanter fra KHL på Aker Brygge, og de har også vært i Russland for å snakke med blant andre Alexander Medvedev, presidenten i KHL.

Én ledig plass KHL skal åpne for å ha inn fire nye lag fra neste sesong, men det er bare én ledig plass igjen, etter at det ble klart at Jokerit Helsinki, Lada Togliatti og et nytt lag fra Sotsji skal bli en del av utvidelsen.

KHL-president Alexander Medvedev har tidligere sagt i et intervju med det russiske nettstedet allhockey.ru at Sverige er en større hockey-nasjon enn Norge, og at det taler til Malmös fordel dersom de skulle ønske en plass i ligaen, men den svenske klubben ønsker å være med lenger fram i tid.

Planen er et Vålerenga fortsatt skal ha et lag i Get-ligaen, i tillegg til et lag i KHL.

Vil ikke ødelegge - Det er mange krav fra KHL som vi nå ser på. Det handler om det organisatoriske, og det er dette vi nå jobber med å løse. Klarer vi det er det en stor sjanse for at vi får en invitasjon, sa administrerende direktør Jan Tore Kjær til Dagbladet i desember.

Han legger likevel vekt på at dette ikke skal ødelegge noe for Vålerenga i den hjemlige ligaen.

- Vi skal fortsatt ha vårt lag her, og vi er også i dialog med Get-ligaen og Norges Idrettsforbund for å løse dette på best mulig måte.

Han mener klubben skylder seg selv og norsk ishockey å se på denne muligheten, som han anser som en veldig stor mulighet i verdens nest beste liga.

Stadionproblemer Det store spørsmålet er 60 år gamle Jordal Amfi, som bare huser rundt 4500 tilskuere. Det er mye mindre enn minimumsstandarden for klubber i KHL på 5500. VIF kan imidlertid få bukt med dette problemet om de bruker Oslo Spektrum, som vil ha plass til rundt 6500 tilskuere.

Det kan bli aktuelt å bruke Spektrum i mellomtiden mens klubben venter på å bygge ny stadion. Blir det OL i 2022 i Oslo vil arenaproblematikken være løst.

Hele Norges coronakart