Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Vålerenga-Odd

Vålerenga har spissen som scorer mål og vinner kamper

Alle lag jakter den gode spissen som kan score målene som vinner fotballkamper. Vålerenga kan ha funnet en.

SÅNN SKAL DET GJØRES: Sam Johnson (10) er der han skal være og scorer 2-1 for Vålerenga. Spissen fra Liberia er det beste som har skjedd Ronny Deila og Vålerenga så langt i sesongen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SÅNN SKAL DET GJØRES: Sam Johnson (10) er der han skal være og scorer 2-1 for Vålerenga. Spissen fra Liberia er det beste som har skjedd Ronny Deila og Vålerenga så langt i sesongen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga-Odd 2–1 (0–0)

EN SPISS SOM scorer mål og ser ut som en som kan score mange mål, Sam Johnson, to gode backer der Amin Nouri inntil videre er bedre enn Sam Adekugbe og to kantspillere, Chidi Ejuke og Simen Juklerød, som kan skape trøbbel for alle. Vålerengas offensive verktøy er mange og gode. Og det samme er selvtilliten, moralen og viljen til å jobbe steinhardt.

Jeg kjenner veldig mange Vålerenga-utgaver som ville bukket under og gått opp i liminga etter et brent straffespark og en påfølgende keepertabbe til 0–1.

Vålerenga 2018 ble bare bedre av det.

RONNY DEILAS BYGGVERK på Oslos østkant er i ferd med å ta form. Da hjelper det å vinne to av to og ha seks poeng sammen med Molde. Men viktigst er likevel måten de snudde 0–1 til 2–1 på.

Og hvor kjapt det skjedde.

Det forteller om karakter.

RONNY DEILAS 4-3-3, som alle varianter av den veldig norske formasjonen, handler ikke bare om vending av spill, to mot en på kant og innlegg. Suksess krever også indreløpere som tar de nødvendige løpene inn i motstanders boks. Men den biten av det offensive spillet kommer foreløpig ikke på bestilling i Vålerenga.

Ikke fra Magnus Lekven.

Ikke fra Abdi.

MED DANIEL FREDHEIM HOLM i den dype og styrende midtbanerollen, der han sjelden kommer høyt nok for å bruke det gode venstrebeinet for avslutninger (hadde en mulighet mot Odd), er det egentlig vanskelig å se hvem som skal score mål fra Vålerengas midtbane. Magnus Lekven er jo ingen typisk målscorer. Ei heller Abdi. Nå ble det riktignok litt bedre, det ble i hvert fall mer trøkk da islandske Samúel Fridjónsson fikk Abdis jobb i andre omgang.

I tillegg bidrar islendingen med innkast som gir Vålerenga en ekstra dødballdimensjon.

MEN SAM JOHNSON ser ut som en målscorer. En veldig god en også selv om det selvfølgelig er tidlig. Den nye spissen vant serieåpningen i Kristiansund med en typisk goalgetter scoring. Mot Odd var han der han skulle være hver eneste gang Vålerenga hadde ballen i den offensive boksen. Hvilket betyr at farten er der sammen med rykket, for ikke å snakke om evnen til å posisjonere seg riktig.

Sam Johnson er der han skal være.

Med litt mer flyt kunne han scoret tre mål mot Odd.

DAG-EILEV FAGERMO gjør så godt han kan for å snakke laget sitt opp etter en tung kveld. Det er greit selv om det å ligge lavt og gjøre det vanskelig er det letteste i fotball. Trenere som også er mennesker vet hvilke knapper de skal trykke på. Der er Fagermo god. Men han er spot on når han kritiserer dommerne for offsiden som åpnet døra til Vålerengas seiersmål.

Den skulle selvfølgelig vært dømt.

VÅLERENGA VANT ALTSÅ kampen på en dommerfeil. Simen Juklerød var et bein på feil side av Odds forsvarslinja da han startet veien til sin andre målgivende pasning for kvelden. Men dommerfeilen forandrer likevel ikke det faktum at Vålerenga per dato er et mye bedre fotballag enn Odd og at det etter klisjeen spill og sjanser var fortjent at Oslo-laget vant.

Det forteller bare at dommerne fortsetter å gjøre grove feil i Eliteserien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!