Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i fotball: Ørn Horten-Vålerenga

Vålerenga har to fotballag - det ene er helsefarlig for Ronny Deila

Et eliteserielag vil stort sett alltid komme ut på topp mot lag fra nivå fire. En eliteserieklubb som stiller med 2. divisjonslaget kommer veldig ofte i trøbbel.

Et eliteserielag vil stort sett alltid komme ut på topp mot lag fra nivå fire. En eliteserieklubb som stiller med 2. divisjonslaget kommer veldig ofte i trøbbel. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Et eliteserielag vil stort sett alltid komme ut på topp mot lag fra nivå fire. En eliteserieklubb som stiller med 2. divisjonslaget kommer veldig ofte i trøbbel. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ørn Horten-Vålerenga 0-1 e.e.o.

NÅR VÅLERENGA STILLER sitt beste lag er de konkuransedyktige og kan slå alle lag i Eliteserien. Det så du i årets beste norske fotballkamp mot Rosenborg sist søndag (1-1).

FJERNER DU NI utespillere fra den lagoppstillingen er ikke laget til å kjenne igjen selv om bunnen selvfølgelig ikke skal ramle ut. Det så du mot Ørn Horten denne onsdagskvelden. Så det er ikke nødvendigvis bredden i en spillerstall som er det essensielle, og Vålerenga har 30 mann på trening, selv om det alltid hjelper med påfyll.

Det er kvaliteten.

VÅREN 2017 HAR fortalt VIF-trener Ronny Deila at Vålerenga ikke har den kvaliteten. De vi ofte kaller gode fotballspillere er ikke gode nok satt under press. Og cupen er press når klubben du hever lønna i spiller på det øverste nivået og alle forventer du skal vinne, uavhengig av lagoppstillingen han med ansvaret velger å gå for.

Sånn er det bare.

Det finnes verken unnskyldninger eller formildende omstendigheter.

VÅLERENGA HADDE FIRE gode sjanser før pause, to av dem for åpent mål, og burde avgjort dette før hjemmelaget våknet og ikke lenger lot seg imponere av navn, rykte og status. Ørn Horten hadde etter hvert ingen hemninger, en god keeper, midtstoppere med full kontroll på det Vålerenga lempet mot en ensom spiss, god fart på topp og en venstrekant som plaget Vålerengas høyreback så fort han fikk ballen i beina. Og slik gikk også denne cupkampen mellom en klubb fra det øverste nivået og et lag fra nivå fire fra pliktløp til drama.

At trenerne aldri lærer.

DA SANDEFJORD VAR i Horten og ble slått ut i andre runde (3-1) tok Lars Bohinen ansvaret for fadesen gjennom å hevde han hadde tatt ut feil lag. Trenere som vet hvor vondt det er å tape slike kamper pleier å gjøre det. Det heter å ta av presset for et lag hvis hovedprioritet er å berge kontrakten på det øverste nivået. Men jeg tror ikke Ronny Deila var inne på den tanken der han sto og så hvordan Vålerenga begynte å likne mer og mer på det laget som spilte seg i alvorlig trøbbel mot Kråkerøy, og som måtte gjennom ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for å vinne retten til den tredje cuprunden i Horten.

Det eneste han så var en gjeng som ikke leverte.

HERMAN STENGEL BEGYNNER å likne den fotballspilleren vi har ventet på i noen år nå. Det skyldes ikke alderen, han er fortsatt bare 21, men all støyen rundt de ekstreme forventningene i Stabæk og den kreative overangsløsningen han ble utsatt for da han gikk til Vålerenga. Han er også blitt en av Vålerengas vktigste spillere. Der seiersmålet i Aalesund (1-0) skapte nødvendig ro i en kritisk sesongstart, 1-1 mot RBK fikset poeng i kampen VIF ikke fortjente å tape og seiersmålet mot Ørn sendte Vålerenga til fjerde runde i cupen.

Alt sammen forskjellen å sorg og glede i Vålerenga.

Og tegn på at Herman Stengel er på gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!