Vålerenga har vurdert 40 spillere

Intensiv jakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I jakten på nye spillere har Vålerenga det siste året sjekket ut hele 40 navn.

Den danske midtstopperen Dan Thomassen ankommer Norge tirsdag som den foreløpig eneste VIF-forsterkningen foran høstsesongen. Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu avlyste sin planlagte ferie med familien i jakten på flere navn som kan styrke laget som i øyeblikket har ett poengs margin ned til kvalikplassen.

I Skagen sitter trener Petter Myhre i regnvær. Men det er ikke været som har spolert mesteparten av ferien. Tiden har gått med til å sjekke ut aktuelle spillere.

– Jeg fikk seinest et par tips i dag, som jeg har brukt tid på å sjekke ut. Ellers har tida gått med til innstilling av andre spillere, skrive e-poster og planlegging av resten av sesongen. Men før vi starter treningsleiren på Gjøvik på onsdag så håper jeg å ha fått ladet batteriene skikkelig også. Det har gått i ett hele tida, og med de magre resultatene vi har hatt i tillegg, så har det tappet ekstra energi, sier Petter Myhre til Dagbladet.

– Ikke som super’n

I spillerjakten tror Myhre at de det siste året har sjekket ut nærmere 40 navn.

– Noen faller fort fra, andre har blitt uaktuelle av forskjellige grunner, mens noen fortsatt står på lista. Men dette er ikke som å handle på super’n. Vi er nødt til å treffe med investeringen, sier Petter Myhre.

– Billigere å leie

VANSKELIG Å FORSTERKE: Petter Myhre forteller at spillerjakten ikke akkurat er som å gå på supermarkedet. Foto: Scanpix
VANSKELIG Å FORSTERKE: Petter Myhre forteller at spillerjakten ikke akkurat er som å gå på supermarkedet. Foto: Scanpix Vis mer

RBK-reserven Yssouf Koné er blant de mange spissene som har vært linket til Oslo-klubben. Ifølge Myhre er han for dyr. Og et bytte med Kjetil Wæhler ville han uansett ha satt foten ned for.

– Det er ikke et tema i det hele tatt. Vi har ingen planer om å selge oss ned. Vi ønsker å styrke laget. Men kanskje må vi selge tre spillere for å få råd til én som går rett inn i førsteelleveren. Et annet alternativ kan være å leie spillere. Det vil være billigere og mindre risikofylt, sier Petter Myhre til Dagbladet.

• Mer i papirutgaven: Les hva Myhre sier om klubbens problemer, og hans eget forhold til VIF-direktør Jan-Erik Aalbu, i dagens Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer