Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

ELITESERIEN: Vålerenga-Stabæk

Vålerenga-heltens innrømmelse etter raseriet: - Det hadde ikke overrasket meg

Stabæk-spillerne fly forbanna etter at Vålerenga utliknet på omdiskutert straffespark.

SINNE: Her gir dommer Kai Erik Steen gult kort og straffespark etter at Stabæk-keeper Sayouba Mandé har vært borti Bård Finne. Det forstår verken Mandé, Tonny Brochmann eller Daniel Granli spesielt mye av. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
SINNE: Her gir dommer Kai Erik Steen gult kort og straffespark etter at Stabæk-keeper Sayouba Mandé har vært borti Bård Finne. Det forstår verken Mandé, Tonny Brochmann eller Daniel Granli spesielt mye av. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga og Stabæk spilte 1-1 på nasjonalarenaen søndag kveld etter et tett og relativt jevnspilt oppgjør.

Oslolaget skapte de fleste og de største sjansene, men Stabæk var likevel nær å ta med seg alle poengene tilbake til Bærum.

Stabæk tok ledelsen på et herlig skudd fra danske Tonny Brochmann rett før pause, men helt på tampen av oppgjøret fikk Vålerenga et - muligens - feilaktig idømt straffespark.

Stabæk-keeper Sayouba Mande rev overende Bård Finne på dødlinja, og etter en kort tenkepause pekte dommer Kai Erik Steen på ellevemeteren til store protester fra bortelagets spillere.

Det kunne nemlig se ut til at keeperen var først på ballen, selv om han muligens viste litt knotter. Hovedpersonen selv forstår i hvert fall fint lite.

Raser mot dommeren

- Dommeren må ha vært veldig usikker på om det var straffe fordi det tok flere sekunder etter situasjonen før han blåste. Du så jo til og med at noen av vålerengaspillerne trodde det var corner, sier han.

Se høydepunktene mellom Vålerenga og Stabæk her. Video: Fotball Media Vis mer

- Vi ble frastjålet alle poengene. Vi hadde alt i våre egne hender, men så ga dommeren dem straffe. Det var ikke straffe, så enkelt er det, fortsetter han.

- Ba du dommer Steen om en forklaring?

- Nei, jeg rakk ikke å snakke med ham, men en av de andre gutta spurte og da sa han at han måtte se en reprise før han kunne uttale seg. Da var det uansett for seint, sier Mande til Dagbladet.

Kai Erik Steen, som er ganske fersk som eliteseriedommer, måtte rekke et fly og hadde ikke tid til å la seg intervjue i pressesonen etter kampen. Overfor Eurosport Norge står han inne for avgjørelsen.

- Jeg ser keeper kommer ut med strak fot, og treffer ankelen til VIFs angrepsspiller på en hensynsløs måte. Det er straffe og gult kort. Det er sånn jeg ser det live, og jeg mener det er helt riktig også etter å ha sett det på TV, sier han.

Tenkte «faen»

Der var altså både Mande og resten av bortelagets spillere uenige med dommeren. Eliteserietoppscorer Ohi Omoijuanfor sier:

- Det beste beviset på at det ikke var straffe er vel at Vålerengas spillere gjorde seg klare til å ta corner. Det er ingen som mener det der er straffe. I første omgang var det en situasjon der vi burde hatt straffe til Moussa Njie, så det er kjipt at det går sånn. For å være helt ærlig er 1-1 greit ut fra kampbildet, men måten det kom på var kjip. Da jeg så at dommeren pekte på straffemerket, så jeg bare opp i lufta og tenkte «faen».

Mannen som sikkert satte den omdiskuterte straffen i nettet var Vålerengas største offensive kraft, Ghayas Zahid.

Han innrømmer at han er veldig usikker på om dommer Steen gjorde rett.

- Jeg vil ikke si at det er straffe. Jeg vet ikke, det er jævlig vanskelig å si. Det var bra for oss og kjipt for Stabæk med straffe, men jeg vet ikke om det er riktig eller ikke, sier han.

Forstår frustrasjonen

Også Vålerengas nyervervelse Bård Finne, som skaffet straffen, innrømmer tvil.

- Jeg kan forstå at de er frustrerte, men det er selvfølgelig forståelig. For å si det sånn, jeg hadde ikke blitt overrasket om dommeren ikke hadde blåst straffe, sier han.

- I sånne 50-50-situasjoner blir det å gi og ta. Noen får du mot deg og andre går i din favør, legger han til.

Vålerenga-sjef Ronny Deila, hadde ikke sett reprisen av situasjonen da han kom i pressesonen etter kampen, men han la ikke skjul på hva slags tilbakemeldinger han hadde fått på situasjonen.

- Jeg har ikke sett straffen ennå, og det er kanskje like greit at jeg ikke ser den, sier han.

Laget til Deila gjorde mye bra i går, men var altså bare en mulig dommertabbe unna nok et eliteserietap. Det store problemet for oslolaget om dagen er effektiviteten.

Sjansesløseri

Laget misset på flere gedigne sjanser i går. Både Zahid og Abdisalam Ibrahim bommet på «ferdigscorede» muligheter.

- Hvis vi hadde satt sjansene våre hadde vi vunnet kampene i dag med to-tre mål. Problemet i dag var at vi ikke scoret nok og det ødela for oss, men vi kommer til sjanser og spiller mye bedre fotball enn Stabæk. Med litt mer hell de neste kampene kommer vi til å få mer ut av det enn vi gjorde i dag, sier Zahid til Dagbladet.

- Både Abdi og jeg skal sette sjansene våre. Vi hadde to-tre andre også. Men sånn er fotballen. Vi må bare bygge videre på det vi har gjort i dag og i forrige kamp mot Odd, fortsetter han.

Etter sju runder i årets eliteserie er Vålerenga på 12. plass (kan rykke ned et hakk dersom Lillestrøm vinner mandag), mens Stabæk er på en imponerende 3. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!