Vålerenga henter hockeytalent

Steffen Søberg (18) skal erstatte Patrick DesRochers.

STORT TALENT: Steffen Søberg fra Manglerud Star er klar for Vålerenga. 
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
STORT TALENT: Steffen Søberg fra Manglerud Star er klar for Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Vålerenga har valgt å satse på en norsk sisteskanse etter at ishockeyklubben sikret seg unggutten Steffen Søberg (18) fra Manglerud Star.

Søberg har skrevet under på en fireårskontrakt og skal erstatte canadiske Patrick DesRochers som førstekeeper i klubben. DesRochers har ikke fått fornyet sin kontrakt.

Søberg ble drafet av NHL-klubben Washington Capitals i fjerde runde. Til sammenligning ble den ett år eldre landslagskeeperen Lars Volden sjetterunde-draftet av Boston Bruins.

- Vålerenga er jo en større klubb enn jeg har spilt i før. Det blir gøy å komme til en klubb som kjemper i toppen hele tiden, og naturligvis også et fremskritt for min egen karriere, sier Søberg til vif-hockey.no.

Trener Espen «Shampo» Knutsen er ikke redd for å velge en ung målvakt uten rutine på toppnivå. Vålerenga har de siste årene hatt en erfaren sisteskanse uten norsk pass.

TIL VIF: Steffen Søberg forlater Manglerud Star.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TIL VIF: Steffen Søberg forlater Manglerud Star. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Vi får en ung, norsk keeper, som attpåtil er oslogutt. Vi har gjort grundig research. Vi har fulgt ham over lengre tid og har sett en meget god keeper med et enda større potensial, sier Knutsen.

Ifølge klubbdirektør Jan Tore Kjær skal Vålerenga også ansette en internasjonal keepertrener.

(NTB)