Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga henter hurtig kanadisk landslagsmann

- Har egenskaper vi har sett etter siden vi solgte Shelton.

KLAR FOR VÅLERENGA: Tosaint Ricketts har skrevet kontrakt med Vålerenga ut sesongen. Foto: Tom Szczerbowski / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
KLAR FOR VÅLERENGA: Tosaint Ricketts har skrevet kontrakt med Vålerenga ut sesongen. Foto: Tom Szczerbowski / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den kanadiske angriperen Tosaint Ricketts skal spille for Vålerenga ut sesongen. VIF er samtidig blitt enig med Stabæk om en utlånsavtale for Abdurahim «Ibba» Laajab (26).

Ricketts ble nylig fristilt fra den rumenske klubben Timisoara, som gikk konkurs tidligere i sommer. Angriperen spiller i likhet med Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld for Canadas landslag. Han har spilt 14 landskamper og scoret fire ganger for hjemlandet.

- Vi har hentet en kanadisk landslagsspiller som Lars kjenner godt fra landslaget. Han har vært på prøvespill her en ukes tid og har egenskaper som vi har sett etter siden vi solgte Luton Shelton, sier Vålerenga-manager Martin Andresen om forsterkningen.

I dag ble det også klart at vingen Abdurahim Laajab skal spille for eliteseriejumbo Stabæk ut sesongen. Laajab skal etter planen returnere til VIF etter årets sesong. Han har kontrakt med osloklubben ut 2014.

Etter overgangen fra 1. divisjonslaget Strømmen til Vålerenga i vinter har ikke Laajab funnet seg helt til rette i Andresens mannskap. 26-åringen har fått seks kamper i eliteserien, men har kun startet én av dem.

Andresen påpeker overfor klubbens nettsted at spilleren står litt bak i køen når det gjelder de offensive posisjonene i laget.

- Derfor er det til det beste for spilleren selv at han går til en klubb hvor han har større muligheter til å tilegne seg spilletid og erfaring fra det høyeste nivået i Norge, sier Martin Andresen.

Også Veigar Páll Gunnarsson byttet ut Vålerenga med Stabæk og Nadderud tidligere i august.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media