Vålerenga henter ny forsvarsspiller på lån

- En spennende spiller vi har fulgt en stund, sier Kjetil Rekdal.

KLAR FOR ENGA: Joseph Baffo (20) skal spille for Vålerenga minst ut sesongen. Foto: Lasse Vangstein / VIF
KLAR FOR ENGA: Joseph Baffo (20) skal spille for Vålerenga minst ut sesongen. Foto: Lasse Vangstein / VIFVis mer

(Dagbladet): Vålerenga har sakte, men sikkert klatret oppover Tippeligatabellen denne sesongen, men selv om de står uten tap de siste seks seriekampene sliter de med å holde tett bakover.

Nå har klubben hentet inn den svensk-ghanesiske forsvarsspilleren Joseph Baffo (20) på lån fra svenske Helsingborg.

- Joseph er en ung, hurtig og veldig spennende spiller. Dette er en spiller vi har fulgt en stund, sier trener Kjetil Rekdal til klubbens eget nettsted.

Anvendelig spiller Lånet strekker seg ut 2013-sesongen, men Vålerenga har også sikret seg opsjon på kjøp av spilleren.

- Dette er et fantastisk steg for meg og det skal bli en morsomt eventyr fremover, sier Baffo.

Baffo har som oftest spilt som høyreback, men kan bekle flere roller i den bakre fireren. Han har fått tildelt drakt nummer to i VIF, og er spilleklar til søndagens kamp mot bunnlaget Start.

- Han sliter med å komme inn på Helsingborg-laget for de har landslagsspillere foran han. Når han har fått sjansen har han gjort det veldig bra og vi har fått gode tilbakemeldinger på ham, og det vi selv har sett er veldig spennende, sier Rekdal.

- Ikke bekymret for nivået hans Treneren er veldig glad for å ha fått inn en anvendelig spiller i troppen.

- Vi er glade for at vi får inn en som kan spille både midtstopper og høyreback. Da Simon Larsen dro til Hønefoss var det mer prekært å få inn noe nytt i forsvaret, spesielt på høyreback.

Baffo har ifølge Vålerengas nettsted seks U21-kamper for Sverige. Han har vunnet både serien, den svenske cupen og supercupen med Helsingborg. Han har ett mål på 43 kamper for klubben.

- Joseph er i startfasen av karrieren sin og har allerede godt med erfaring. Vi er veldig spent på om vi lykkes med det her. Han har et godt nivå inne så jeg er ikke bekymret for det, og lykkes vi godt kan det hende han har kommet for å bli. Vi har en opsjon på å kjøpe ham også som ikke er avskrekkende, så vi får se, sier Rekdal.

FORNØYD: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tror Baffo kan bli en verdifull tilvekst for klubben. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
FORNØYD: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tror Baffo kan bli en verdifull tilvekst for klubben. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer