Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga i heftig diskusjon med fans på Twitter. Redaktør: - Vi burde brukt andre ord

Ba supporterne ta ansvar for å komme på kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at Vålerenga ikke har prestert blant de beste så langt i årets Tippeliga. Klubben har ikke hatt en dårligere start på 20 år, og ligger foreløpig nederst på tabellen, med null poeng og null scorede mål. Sånt får man gjerne pepper av fortvilte fans for.

Da Vålerenga fotball, mandag ettermiddag, fikk et spørsmål på Twitter om ikke klubben skulle lære av Hammarby i Sverige, som hadde 32 000 tilskuere i sin hjemmeåpning, utartet det seg til å bli en heftig diskusjon mellom vakthavende Twitter-ansvarlig og flere supportere.

Vålerenga ba supportere å trekke i samme retning og stille på kamp, og det hele endte opp med at supporterne følte klubben prøvde å snu ansvaret for lite publikum over på dem, og ikke det faktum at laget ikke har prestert sportslig så langt i år.

- Burde latt andre gå gjennom først Nå beklager Tom Skjølingstad, redaktør for Vålerengas sosiale medier.

- Denne tweeten burde kanskje vært skrevet med andre ord. Det hele ble en misforståelse, sier en ydmyk Skjølingstad til Dagbladet.

Kanalene til Vålerenga i sosiale medier drives av en gjeng på frivillig basis, og Skjølingstad ønsker ikke å kommentere hvem som har kommunisert med supporterne på Twitter det siste døgnet.

- Det ble en opphetet diskusjon. I ettertid kan man si at man kanskje burde latt andre gå gjennom, for å se på måten vi svarte på. Ellers prøver vi å svare på alt det vi føler vi burde svare på i sosiale medier. Her var det nok ment at alle supporterne skulle dra i samme retning, ikke en såkalt «guilt trip» enkelte følte det ble ment som.

Klanen: - Uproft Erling Rostvåg, talsmann i supporterklubben til Vålerenga, Klanen, sier til Dagbladet at det ikke er uvanlig med hyppig posting fra alle forskjellige Vålerenga-leire, lik som meldingen som startet diskusjonen.

- Men det funker dårlig å kjefte folk på kamp, slik som Vålerenga gjør her. Det prøvde vi på med hockeyen for ti år siden, og det funka ikke, forteller Rostvåg.

Han sier det hadde vært hakket mer proft å ikke svare med samme mynt, altså på en til dels spydig måte, til supporterne i offentlige kanaler.

- Det er en litt uproff håndtering. Men Kjetil Rekdal har jo selv også bedt supporterne om å komme på kamp og dra i samme retning. Jeg har selv også gjort det, sier han, og sikter til at det ikke er en dårlig idé å prøve å få supporterne på stadion.