Vålerenga i støtet

Egil Olsens inntreden i Vålerenga er gull verdt for klubben. Vålerenga ga Molde det første serietapet i år, mens Oslo-klubben ser ut til å berge plassen i tippeligaen.

Se også:

 • Brann gamblet og vant
 • Rosenborg føk til topps
 • Sogndal øyner nytt håp
 • Skadeskutt Strømsgodset tok poeng
 • Moss temmet Lange
 • Kampfakta fra den 22. tippeligarunden

  Vålerenga hadde en elendig start på tippeligaen, og nedrykk virket nær. Men etter at Egil Olsen ble hentet som manager i klubben, har Enga gått fra seier til seier.
  - Vi er ikke blitt noe bedre spillere siden i vår, men vi var inne i en negativ spiral. Da ville vi aldri greid å vinne en kamp etter at motstanderen hadde utlignet til 1-1. Nå legger vi bare ballen på midten og begynner på nytt, forteller keeper Tore Krogstad.

  Krogstad-retur


  Og Krogstad kan ha ekstra grunn til å være lettet etter gjenreisingen. Etter at John Carew tidlig i andre omgang hadde gitt hjemmelaget ledelsen på en nikk etter corner, førte nemlig en unødig Krogstad-retur til at Jo Tessem kunne utligne for Molde.
  - Skuddet var innom et hode og traff meg i haka før den spratt rett ut i beina til Jo. Jeg trodde fortsatt at vi skulle klare det, men jeg må innrømme at det føltes litt ekstra godt da det ble 2-1, smilte keeperen.
  Og 2-1 kom på en omdiskutert situasjon. Med tre minutter igjen å spille hadde de fleste innstilt seg på poengdeling da Carew vrikket og fintet seg plass på hjørnet av sekstenmeteren. Omringet av moldebein fikk han en rapp over låret, og dommer John A. Skjærvold dømte straffe som Bjørn Viljugrein satte sikkert i mål.

  Sint Brakstad


  - Straffen virket billig, sa Tessem, mens Molde-trener Erik Brakstad pakket inn dommerkritikken så godt han kunne.
  - Hvis jeg sier det jeg vil om dommeren, havner jeg på tribunen i neste kamp, og jeg vil heller være på benken, sa han etter kampen. Ved siden av mangel på entusiasme over straffeblåsingen, mente Brakstad at Andreas Lund hadde fått altfor røff behandling av Vålerengas forsvarere.
  Innbytter Jon Eirik Ødegård fastsatte sluttresultatet til 3-1 på overtid, da Molde hadde kastet alle fram for å prøve å utligne. Det var en uventet avslutning på en kamp der Molde var klart best i 45 minutter, men mistet fatningen da Vålerenga tok ledelsen etter pause, og lot Oslo-laget overta føringen.

  - All ære til Vålerenga. Nå er vi i utfordrerposisjon igjen, og kommer knallhardt til helgen mot Rosenborg, lovte Brakstad etter sesongens første Molde-tap.
  Mens Vålerenga ser ut til å berge plassen i eliteserien.
  (NTB)