Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga Ishockey er ett steg nærmere en plass i KHL

- Det er en mulighet vi skylder norsk hockey å se på.

KAN FÅ PLASS I KHL: Hvis alt går etter planen, og partene blir enig, kan Vålerenga allerede fra neste sesong ha et lag i KHL. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
KAN FÅ PLASS I KHL: Hvis alt går etter planen, og partene blir enig, kan Vålerenga allerede fra neste sesong ha et lag i KHL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For ti dager skrev Dagbladet at fire mann fra Vålerenga skulle til Russlang for å ha sitt andre møte med KHL.

Det hele startet da KHL-representant Antanas Sakavickas var i Oslo for å se kampen mellom Vålerenga og Lørenskog i slutten av september.

Det var mye forvirring rundt møtet, for det var usikkert om Sakavickas faktisk representerte KHL. Det ble bekreftet at han gjorde det, og at KHL kan være interessert i å ha med det norske laget i ligaen.

Bra møte I slutten av november hadde ledelsen i Vålerenga et møte med representanter fra KHL på Aker Brygge, og nå har de også vært i Russland for å snakke med blant andre Alexander Medvedev, presidenten i KHL, meldte TV2 i dag.

- Det var et veldig spennende møte, sier administrerende direktør Jan Tore Kjær til Dagbladet.

KHL skal åpne for å ha inn fire nye lag fra neste sesong, men det er bare én ledig plass igjen, etter at det ble klart at Jokerit Helsinki, Lada Togliatti og et nytt lag fra Sotsji skal bli en del av utvidelsen.

KHL-president Alexander Medvedev sier i et intervju med det russiske nettstedet allhockey.ru at Sverige er en større hockey-nasjon enn Norge, og at det taler til Malmös fordel dersom de skulle ønske en plass i ligaen.

- Det er klart at hvis vi sammenligner norske og svenske klubber, er Sverige et mer hockeyfrelst land. Om det står mellom Malmö og Vålerenga, vil plassen gå til førstnevnte, sier Medvedev ifølge allhockey.ru.

- Medvedev har gått ut i russiske medier og sagt at det er en ledig plass i KHL. Vi hadde et veldig bra møte med ledelsen der, noe som er et veldig bra utgangspunkt, sier Kjær.

Han avviser at Malmö vil ta den eventuelle plassen til Vålerenga.

- Det er snakk om lenger fram i tid, vi jobber for å kunne være med allerede fra neste sesong.

To lag Planen er et Vålerenga fortsatt skal ha et lag i Get-ligaen, i tillegg til et lag i KHL.

- Det er mange krav fra KHL som vi nå ser på. Det handler om det organisatoriske, og det er dette vi nå jobber med å løse. Klarer vi det er det en stor sjanse for at vi får en invitasjon, sier Kjær.

Han legger likevel vekt på at dette ikke skal ødelegge noe for Vålerenga i den hjemlige ligaen.

- Vi skal fortsatt ha vårt lag her, og vi er også i dialog med Get-ligaen og Norges Idrettsforbund for å løse dette på best mulig måte.

Et norsk lag Og det er ikke snakk om at Vålerenga skal fylle opp et lag i KHL med russere.

- Nei, det er ikke interessant. Optimalt sett vil laget ha en stamme av det norske landslaget, men også med påfyll fra landslagsspillere fra andre nasjoner. Vi vet at det norske landslaget kan vise seg fram, det har vi sett flere ganger, også kan laget vårt i Get-ligaen være en mellomstasjon.

Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår for Vålerenga, men de er daglig i samtaler med KHL.

- Vi skylder både oss selv og norsk ishockey å se på denne muligheten. Det er en veldig stor mulighet i verdens nest beste liga. Det er som om Rosenborg hadde blitt spurt om å spille i Premier League, La Liga eller Bundesliga, sier Kjær til Dagbladet.

- Der har man muligheten til å møte noen av verdens aller største stjerner, og jeg tror det vil være veldig attraktivt for spillerne.

Vålerenga Ishockey kommer nå  til å fortsette å jobbe for å møte kravene fra KHL, og hvis alt går i boks kan de være en del av KHL allerede neste sesong.

- Det er mye som må bli avklart, men vi må i hvert fall ha det meste på plass til april, så dette er noe vi kommer til å jobbe med hver dag framover, sier Kjær. 

I DIALOG: Administrerende direktør i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær snakker daglig med representantene i KHL for å se på muligheten til å bli en del av ligaen. 
Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
I DIALOG: Administrerende direktør i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær snakker daglig med representantene i KHL for å se på muligheten til å bli en del av ligaen. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!