SERIEMESTERE:  Vålerenga ble i kveld seriemester tre runder før slutt etter å ha slått Rosenborg 2-1 etter forlenging. Foto: NTB Scanpix
SERIEMESTERE: Vålerenga ble i kveld seriemester tre runder før slutt etter å ha slått Rosenborg 2-1 etter forlenging. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vålerenga ishockey vant sitt 28. seriemesterskap

Slo Rosenborg 2-1 borte etter forlengning.

Oslo-klubben er mester tre runder før slutt.
Med seieren står VIF med 96 poeng i eliteserien. Stavanger på annenplass banket Tønsberg 10-0 på bortebane, men kan ikke ta igjen tabelltoppen. Rogalendingene er ti poeng bak med tre kamper igjen å spille. Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen er glad for at guttene hans tok hjem serietittelen på første «matchball» av tre mulige. — Dette er veldig deilig og godt at vi klarte det i første forsøk. Det roer nervene, sa Knutsen fornøyd til NTB etter seieren. Han er overrasket over at laget hans gikk til topps denne sesongen. — Vi ble tippet langt nede på tabellen før sesongen, så det er overraskende at vi nå er mestere. Laget har gjort det stabilt godt hele veien, sier «Shampo», som ikke tillater guttene sine å slå seg løs. — Det blir ingen feiring. Vi skal ha trening i morgen og tar det rolig.

Donati ble helt Vålerenga tok ledelsen i Trondheim etter snaut ti minutter. Sondre Olden sto for scoringen, mens Jens Karlsson vartet opp med assist. Tidlig i midtperioden utlignet Rasmus Juell for Rosenborg. Det ble ingen mål i tredje periode, og kampen måtte ut i forlengning.

Der viste bortelaget seg sterkest da Tyler Donati ordnet 2-1 etter 47 sekunder. Dermed ble canadieren den store helten som sikret Vålerenga seriemesterskapet. — Vi spilte en ålreit første periode, en «bedriten» annen periode og en god tredje periode. Det ble gjort akkurat nok for å vinne, mener Knutsen. Snart er det tid for NM-sluttspillet. Der sitter VIF med flere kort på hånden som nybakt seriemester. — Nå skal vi lade opp og finne en bra form. Målet er helt klart å vinne NM også. Vi får hjemmebanefordel og kan velge motstander, sier Knutsen.

Trippel x 2 Fortsatt er det kamp om plassene bak Oslo-laget på tabellen. Lørenskog på tredjeplass kan ta igjen Stavanger, som er tre poeng foran. Tabellplasseringen bestemmer veien inn i sluttspillet. Lukas David og Martin Strandfeldt gjorde tre mål hver i Stavangers storseier i Tønsberg. Hjemmelaget er fortapt på sisteplassen og må ut i kvalifisering sammen med laget som ender nest sist. I øyeblikket besitter Rosenborg den plassen, men er kun tre poeng bak Stjernen. Storhamar vant 4-2 borte mot Lillehammer i søndagens Mjøsa-derby. Eirik Skadsdammen scoret det første målet. Han kom nylig tilbake etter hjernerystelsen han pådro seg i januar. Storhamar-veteranen sto også for én assist på 3-2 og var tredje sist på 4-2.

(NTB)