Vålerenga jobber aktivt med å kutte i spillerstallen

Trøbler økonomisk.

 KAN MISTE SPILLERE:  Kjetil Rekdal kan miste flere spillere. Vålerenga må kutte flere millioner kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN MISTE SPILLERE: Kjetil Rekdal kan miste flere spillere. Vålerenga må kutte flere millioner kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Vålerenga håper de økonomiske kuttene klubben står overfor, ikke skal berøre det sportslige apparatet og A-laget. Likevel er det klart at spillertroppen i klubben skal slankes.

- Vi forsøker å unngå det (å måtte svekke klubben sportslig). Det tror jeg vi skal klare. Samtidig jobber vi aktivt for å tynne ut stallen. Vi må få ut spillere som vi mener ikke holder kvaliteten som kreves, sier administrerende direktør Pål Breen i Vålerenga til NTB.

Han påpeker også at førstelagsspillerne Mohammed Fellah og Fegor Ogude ønsker seg bort fra klubben.

- Vi har to spillere som ønsker å forlate oss og vil til utlandet. Vi har jobbet med å få solgt Ogude og Fellah en stund, sier Breen.

Må kutte i personalet Han forteller at Vålerenga hadde ønsket å kutte i stallen uavhengig av klubbøkonomien.

- Det er naturlig at vi kan kutte betydelige kostnader ved å kvitte oss med spillere. Og Kjetil (Rekdal, trener) har sagt at bruttotroppen er for stor. Det er den uavhengig av den økonomiske situasjonen.

«Hva koster bruttotroppen?», er det store bildet når det gjelder hvilke tiltak Vålerenga skal iverksette for å få økonomien på bedringens vei, ifølge Breen. Han forteller at man ser på en mengde muligheter.

- Vi må se hva som skjer framover. Vi skal ned cirka fire millioner kroner i personalkostnader, og det kommer til å skje. Blant annet har vi flere kontrakter som går ut i løpet av neste år, sier direktøren.

Sammenslåing Han bekrefter at Vålerenga Fotball styrer mot et underskudd på 12-13 millioner kroner for 2013. Klubben budsjetterte med to millioner i minus. Klubben har startet med tiltakene, som skal ha full effekt fra 2014 og spare inn rundt 10 millioner kroner.

- Betyr dette at dere må si opp ansatte i administrasjonen?

- Det er ikke sikkert det blir nødvendig. Noen har andre planer selv. Vi har en løpende dialog med de ansatte om dette, sier Breen til NTB.

Han legger til at en sammenslåing av klubb og aksjeselskap vil kunne gjøre Vålerenga mer kostnadseffektivt.

- Vi jobber med en sammenslåing av administrasjonene i AS-et og klubben. Det skal bli én administrasjon på et tidspunkt, sier han.

Jakter sponsor Blant faktorene som har gjort at Vålerenga tjener mindre penger enn ventet, er tilskuersvikt og manglende hovedsponsor. Publikumsnedgangen utgjør omtrent to millioner kroner. Ny hovedsponsor håper Oslo-klubben å ha på plass raskt.

- I hele år har vi vært, og er fortsatt, i dialog med flere potensielle hovedsamarbeidspartnere. Vi håper vi kan presentere en stolt partner i høst, sier Pål Breen.

Vålerenga ligger for øyeblikket på 8.-plass i eliteserien. Det vil gi rundt to millioner kroner mindre enn 4.-plassen laget har budsjettert med, ifølge VG.

(NTB)